Tutta fullførte LPGA-sesongen med en ellevteplass i CME Group Tour Championship, men skulle etter planen også spille i Ladies European Tours sesongfinale i Dubai, som går av stabelen 6. desember. 

Nå skriver hun på Twitter at hun ikke stiller til start likevel.

– Jeg må dessverre trekke meg fra årets Omega Dubai Ladies Classic på grunn av personlige medisinske årsaker. Turneringen er førsteklasses og organiseringen av den er fantastisk. Jeg elsker Dubai og håper på å være tilbake neste år, skriver Tutta.

Norsk Golf vet foreløpig ikke hva den medisinske årsaken er.

Tuttas sesong har vært av det begivenhetsløse slaget.  På 19 turneringer gjorde hun fire topp-10-plasseringer, med tredjeplassen i årets første major, ANA Inspiration, som beste resultat, og i september måtte hun trekke seg fra Solheim Cup på grunn av en skade i ryggen.

​Dermed avsluttet Tutta sesongen på 37.-plass på pengelisten (507 398 dollar). Det er hennes svakeste plassering siden 2006.

Selv om Omega Dubai Ladies Classic blir uten Tutta i feltet, er Marianne Skarpnord og Tonje Daffinrud klare til start. De ligger på henholdsvis 40. og 73.-plass på pengelisten. Mye står dermed på spill for Daffinrud, som risikerer å falle utenfor topp-80 og miste europatour-kortet.

Madelene Stavnar (16), europatourens yngste spiller, er i skrivende stund nummer to på reservelisten. Hvis hun kommer med i Dubai, trenger hun sannsynligvis en topp-10-plassering for å sikre europatour-kortet for neste sesong.