Dermed står siddisen med to seiere og en andreplass etter tre turneringer. Tage startet onsdagens andre og avsluttende runde to slag bak lederen Gabriel Canizares, men klatret helt til topps takket være en avsluttende 69-runde.

 

Tage gjorde fem birdies, en dobbelbogey og resten par, og hans score på 69 var feltets eneste runde under 70 slag.

 

Runden ga han en seiersmargin på tre slag ned til andremann John Gallagher. Canizares som ledet før siste runde sprakk i innspurten med en 77-runde, og måtte ta til takke med 5. plass. Etter seieren skrev Tage på sin blogg:

 

Kom til banen og det var overskyet og værgudene hadde bestemt seg for å beholde på samme vinden fra dagen før. I dag var det 3lag med ull, 2 windbreakere og en vind tett ull lue som måtte til for å holde varmen.

 

Runden begynte fint og pyntelig, fikk med meg en birdie på første par 5 og syntes ting kjentes bra ut. Innspillet på hull 5 blir svartelistet, pga. alt med ugang det produserte. Pinnen står helt bakkerst på greenen, motvind, men flagget rører ikke så mye på seg. Trodde at vinden skulle holde ballen tilbake litt, men det var ikke noe vind rundt greenen så jeg havnet på en steinete sti i en hazard bak greenen, etter å få hakket ballen over greenen så ble det en tre putt. Selv om det var en dobbel så var det eneste stedet i dag jeg tapte noe slag,. Chippet i for birdie på neste som plaster på såret.

 

På siste ni så dukket Herr og Fru Dalheim opp, og sa at nå var det “magic 9″ igjen, og det ble det. Fikk med deg tre birdier på siste 9, så det var en ryddig og fin runde med noen gode “saves” rundt greenen.

 

Spilte med Gabriel Canesares idag, fin type. På hull 13 som er et langt par 4 inn i vinden slår han andre slaget sitt kort og tiil høyre for greenen. Vi kunne ikke se at ballen kom ned, tilskuere hørte at ballen tok i bladtrær som står i vann hazarden og ikke i furutrær som det er rundt greenen. Mellom furutrærne så er det åpent og fint, men vi kunne ikke finne ballen. Med at det var et grense tilfelle og at alle beviser pekte mot at ballen hadde gått i hazarden blir vi enige om at Gabriel sin ball hadde gått i hazarden og han får droppe der etter. Det var et tvil tilfelle, men argumentene for at den gikk i hazarden overveide alternativet om lost-ball mellom furutrærne. Etter at Gabriel har slått seg inn og går opp mot greenen hører og ser han at ballen hans faller ned fra et av furutrærne. Vi hadde tatt feil, ballen hadde satt seg fast i toppen på furutreet og kom ned med et vindkast. Da følte hele flighten at vi sto med skjegget i postkassen og at eselørene bare vokste og vokste. Vi hadde tatt feil og gitt han en feil “ruling”. Han måtte bare spille videre på den ballen som han hadde satt i spill, men vi fikk alle en påminnelse om at hvis vi ikke ser at ballen går i hazarden så blir det bare å gå tilbake å spille ny ball.

 

 

Runde 1

 

Etter å ha sesongåpnet med seier og andreplass på Gecko Pro Tour, kjemper Eirik Tage Johansen i toppen igjen denne uken.

 

Eirik Tage Johansen satser på å slå tilbake etter noen tunge sesonger. 2013 skal han tilbringe på Alps Tour, hvor han sakte men sikkert skal forsøke å jobbe seg tilbake til en kategori på Challenge Tour. De første ukene av sesongen har han imidlertid brukt på den spanske minitouren Gecko Pro Tour, og så langt bør han ha spilt på seg en god porsjon selvtillit. 

 

Etter å ha åpnet sesongen med seier for to uker siden, fulgte han opp med en andreplass i Valle Romano for fire dager siden. Nå er han i gang igjen på La reserva, og nok en gang kjemper han om seier. Tage åpnet med en runde på par (72), og deler andreplassen sammen med John Galagher og Neil O´Briain når en runde gjenstår. Trioen ligger to slag bak lederen Gabriel Canizares.

 

Tages runde bestod av fem birdies, men også fem bogeys, hvorav fire av dem kom på de seks siste hullene.

 

Etter runden skrev Tage på bloggen sin:

 

«La Reserva er et spesielt sted på mange måter. Banen er i utsøkt stand, ekslusivt som bare det, greenfee oppe i skyene, “members only” frem til 11.30, nabo bane til Valderama. Det eneste er at det er ingen som spiller der til vanlig så ryktene går på at de går i dundrende i underskudd.

Stian og meg kom ut til La Reserva i går for å spille våres 2. innspillsrunde, vi var på plass 8.15 og spurte om vi fikk spille. Ja de hadde ledig tee-time 13.30. Men kan vi ikke gå ut nå som det ikke er noen her, eller spille siste 9 først?”No, members only until 11.30″. Hun bak disken gikk det ikke an rikke på så vi stilte oss på putte greenen i en time for å trene putting. Ikke et eneste medlem kom, det eneste vi så var en masse hestespor på greenen. Så alt som skjedde den formiddagen på La Reserva var en jakt på en “gate hest” på golfbanen.

Idag så blåste det friskt ute på banen, 2lag med ull og 2 windbreakere gjorde det hele mer levlig. Herr og fru Dalheim kom på besøk og var med på runden.

Kom fint igang med spillet, hadde fått med meg to birdier på de 4 første og syntes at ting var i rute, noen flere sjanser kom og fikk birdie på 10 og 12, -3 etter 12. Så var det å spille i motvinden hjem til klubbhuset, det var ikke bare bare. Så det ble 4bogier før jeg avsluttet med en birdie på 18 for å komme tilbake på par igjen.

Etter å ha sittet foran peisen i en time så kan jeg kjenne at knoklene i hendene begynne å varme seg opp.»