Johansen avsluttet med en runde på par (70), ett slag dårligere enn banerekorden han satte i går, og vant til slutt turneringen ikke uventet med komfortabel margin.

Åtte slag skilte til slutt Europatour-proffen og andreplassen okkupert av Magnus Oliver Jepson og Andre Thorsen fra henholdsvis Stavanger- og Sola Golfklubb.

Johansens runde inneholdt to birdies, to bogeys og resten par, og endte til slutt opp med en vinnerscore på en under.

Region Tour Rogaland har hatt stor suksess de siste årene. En av hemmelighetene har vært at de hvert år velger et veldedighetsprosjekt. I år har de valgt å støtte Barne- og ungdomspsykiatrisk avdeling ved SUS, og sesongstarten på Egersund ble en braksuksess.

– Turneringen har vært en enorm suksess fra dag én. Vi hadde for første gang fullbooket startliste, noe som aldri har skjedd før på Region Tour. 90 spillere stilte til start og det har ikke vært noe frafall, forteller turneringsleder Tommy Løvebrekke til Norsk Golf.

– Vi hadde litt uflaks i går tidlig med en times forsinkelse på grunn av tåken, men ellers har arrangementet utelukkende vært en stor suksess.

Løvebrekke forteller at det var gull verdt for arrangementet å ha en spiller som Johansen med på deltagerlisten.

– Han har så klart vært viktig for å profilere turneringen. Så fikk vi jo også bekreftet hvor vanskelig Egersund sin golfbane er, når en spiller av Europatourkaliber setter banerekord med en runde på «kun» en under par.

Turneringen er den første av totalt ni turneringer på årets Region Tour, og vil gi kvalifikasjonsmuligheter til årets første Norgescup på Solastranden. I tillegg blir det gitt bort fem wildcards. Neste turnering på Region Tour-programmet er Bærheim Open på Sandnes GK 30.april-1.mai.

På tourens hjemmeside er det opprettet et barometer som måler inn hvor mye penger som er donert til nå. I skrivende stund ligger tallet på 36 534 kroner.

 

Resultater

 

Runde 1

Med en runde på en under par og banerekord leder Eirik Tage Johansen (Stavanger GK) sesongåpningen av Region Tour Rogaland, Egersund Open etter første runde. Tage, som til daglig spiller på Europatouren kunne notere seg for fem birdies og fire bogeys. Av startfeltet på 87 spillere er han en av kun seks spillere som har status som proff.

Slaget bak ham følger amatørene Andreas Tendenes og Gøran Sømme Haglund fra henholdsvis Jæren og Sola Golfklubb.

 

Av startfeltet på 87 spillere er Tage en av kun seks spillere som har status som proff.

Søndagens lederball går ut klokken 14:40. 


Før turneringen

Lørdag og søndag spilles Egersund Open, årets startskudd for Region Tour i Rogaland. Med på deltagerlisten er Stavanger Golfklubbs Europatour-proff Eirik Tage Johansen.

– Det er litt langt mellom turneringene om dagen, så det blir litt tid hjemme. Stavanger-gutta skulle ned til Egersund for å spille Egersund Open, og den muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg. Det blir som å reise med den gamle juniorgjengen. Ellers så er det herlig at banene er åpne og det går an å spille på greener om dagen, skriver han på sin hjemmeside.

Johansen har spilt tre turneringer på Europa-touren så langt i år, med en åttendeplass i Africa Open i januar som beste plassering.

Samtlige baner i Sør-Rogaland har nå åpne sommergreener, og Egersund har rapportert overfor Norsk Golf om meget gode spilleforhold på banen.

Region Tour Rogaland 2011 består av ni turneringer i tidsrommet april-september, og avsluttes med matchplayfinale på Ogna. 

For mer informasjon besøk Region Tour Rogaland sin hjemmeside