Tekst: Anne Jørgensen

 

Etter Ole Fremstads kanonrunde i går var det mange som regnet med at Byneset-spilleren skulle ta seieren. Men så løsnet det for Andreas Gjesteby fra Drammen GK.

– Jeg spilte bra i går også, men ingen putt gikk i. Men på hull 11 i dag løsnet det, da jeg fikk en eagle, forteller Gjesteby fornøyd.

 

Deretter ble det ikke bare én eagle, det ble to, i tillegg til flere birdier.  Med runden i dag vant han med minus 10,  tre slag foran Fremstad som fikk andre plass.

– Jeg er veldig fornøyd, og det har vært moro å spille på Tyrifjord, sier den unge drammenseren.

 

På damesiden ble det enda mer spenning da tre spillere kom inn med sammme resultat. Kristin Simonsen fra Meland Golfklubb, Renate Hjelle Grimstad fra Bergen Golfklubb og Dorthea Forbrigd fra Oslo Golfklubb lå alle på syv slag over par etter tre runder på Tyrifjord.

 

Etter det første omspillet på hull 18 røk Renate Hjelle Grimstad ut. Kristin Simonsen og Dorthea Forbrigd måtte spille to hull til før seieren til Dorthea var et faktum.

 

– Det var gøy og spennende. Jeg var litt nervøs, sier Dorthea Forbrigd som måtte i omspill for første gang i karrieren. Hun var fornøyd med at hun hadde spilt jevnt.

 

– Utfordringen på en slik turnering er å spille stabilt, det er vanskelig å levere tre bra runder, sier hun.
Det klarte hun uten problemer på Tyrifjord. 16-åringen fra Oslo Golfklubb har ikke deltatt i Norgescup tidligere og spiller på Team Norway Junior Tour. Det neste målet er å gjøre det bra på Titleist Tour.

 


Runde 2:

 

Ole Fremstad fra Byneset Golfklubb sørget for dagens store runde under Norgescup på Tyrifjord. Tina Maria Brekke beholdt ledelsen.

 

 

Med 65 slag på den andre runden, som inneholdt sju birdier og resten par, har trønderen tatt et solid tak på de andre spillerne. Fremstad har nå totalt ni under par.

Markus Faye Leandersen spilte 69 slag og ligger nå fem slag bak Fremstad. 69 ble det også på  Anders Lie Kareliussen, Borre GK, mens Daniel Envall spilte 68 slag på hjemmebane. Det holder til en fjerdeplass før morgendagens runde. Blant herrene ligger syv spillere under banens par.

 

– Det var bra å spille her, og en flott bane, sier Fremstad enkelt om dagens runder.

 

På spørsmål om hvordan en blir så god har han også et enkelt svar:
– Det er bare å legge ned masse timer trening.

 

Tina Marie Brekke spilte fem over par i andre runde, men det holder til en toslags ledelse på Dorthea Forbrigd fra Oslo GK, som nå deler andreplassen med Theres Tellefsen fra oppegård GK.

 

Kristin Simonsen fra Meland GK spilte best av damene på andre runde med 72 slag, og klatret dermed opp til en fjerde plass.

 

 


Runde 1

Tina Marie Brekke fra Nes Golfklubb gikk 1. runden på én under par og ledet etter 1. runde på Tyrifjord. I herreklassen leder veteran Morten Hagen.

Morten Hagen fra Vestfold Golfklubb åpnet med en sterk 69-runde, tre under par. Like bak kom Markus Faye Leandersson fra Oslo Golfklubb.

Veslemøy Kontorp Heramb er på 4. plass på Order of Merit, og var fornøyd.

– Jeg har ikke spilt her på Tyrifjord før jeg spilte innspillsrunde i går, og banen er veldig bra, sier Heramb som gleder seg til resten av Norgescup-helgen.

Herrenes leder på Order of Merit, Lasse Gerhardsen fra Ski Golfklubb var ikke så heldig med 1. runden og gikk fire slag over par. Det var Vestfolds Morten Hagen som gikk den beste runden på formiddagen i dag på 69 slag, to under par.

– Jeg leder ja, men det er mange runde igjen, sa en fornøyd Hagen like før han skulle slå ut på den andre runden.

Oslo Golfklubbs Markus Faye Leandersson og Ole Fremstad fra Byneset leverte også solide 70-runder i dag.