Av Erik Pettersen
 

Suzann Pettersen spilte en tilnærmet feilfri runde golf, med 67 slag og fire under par søndag ettermiddag, men måtte ut i omspill mot amerikanske Christie Kerr for å kåre en vinner.

 

På det første omspillshullet misset Tutta greenen, mens Kerr la seg halvannen meter fra pinnen og mottok ellevill jubel fra de oppmøtte rundt den 18. greenen, og alle trodde at en amerikansk seier var i boks. Men Kerr misset sin korte putt, og da Suzann chippet seg inntil hullet, var det klart at de måtte tilbake til tee for å spille avslutningshullet enda en gang.

 

Igjen misset Suzann greenen, denne gangen var innspillet for langt. Chippen satte hun tre meter kort av pinnen, og misset restputten for par. Kerr kunne sikre seieren med en kort par-putt. Det greide hun, dessverre, sett med norske øyne.

 

-Dette er helt utrolig. Det var første gangen at min far er her for å se at jeg vinner, så det betyr masse for meg, sa hun til Golf Channel ved den 18. greenen. Etterpå kom faren løpende og hun kastet seg i armene hans.

 

Seieren gir henne drøyt 1,1 million kroner. Suzann må «nøye seg med»  680.000 kroner for andreplassen.  

 

Det er tydelig at Pettersen er i sitt livs form om dagen. For noen få uker siden vant hun årets første tittel under LPGA LOTTE Championship på Hawaii, og fire ganger har hun vært blant de ti beste. Mye tyder på at golfinteresserte nordmenn kan belage seg på mange sene søndagskvelder foran skjermen i månedene som kommer. 

 
________________________
 

Runde 3

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen fortsetter å overbevise på LPGA-touren. Lørdagens runde var svært stabil og god, med fire birdies og bare én bogey på Kingsmill-banen i Virginia. 

 

En 68-runde betyr at Oslo-jenta deler andreplassen i turneringen sammen med amerikanske Stacy Lewis, to slag bak Christie Kerr. Lørdag traff hun ikke så mange fairwayer og greener som hun gjorde på fredag, men Tutta gjorde opp for seg på greenen. Fasit ble 26 putter, eller kun 1,4 i snitt per hull. 

 

– Dette er en bane som du må spille smart og finne de riktige vinklene, sier Pettersen om den vanskelige River Course på Kingsmill-anlegget.

 

– Spillet kjennes veldig bra og jeg føler at jeg kan treffe alt som må treffes der ute. I morgen må jeg være veldig aggressiv og holde pedalen inne hele veien, sier hun. 

 

Det begynner å bli en vanesak å se Suzann Pettersen i toppen av leaderboardet på LPGA-touren. Hun har nå avsluttet topp 3 de siste tre søndagene, og hun allerede sikret seg en seier denne sesongen. Den kom på Hawaii i april, da hun vant LPGA LOTTE Championship.

 

Fredagens leder, Ariya Jutangarn, hadde ingen god dag på jobben og falt ned til 5. plass etter 73 slag på lørdag. Verdenseneren fra Sør-Korea, Inbee Park, ligger på 8. plass, men trenger et lass med birdies for å ha et håp om å koble seg på i seierskampen på søndag. Hun har 6 slag opp til lederen.

 

 

_______________________________

 

Runde 2

Av Erik Pettersen:

Suzann Pettersen spilte en overbevisende runde på fredag under Kingsmill Championship i Virginia. Den andre runden ble unnagjort på 69 slag, to under par, under vanskelige forhold.

 

Som vanlig fikk journalistene se en selvsikker og fokusert norsk jente på pressekonferansen etter runden. Tutta forteller at hun putter med lukkede øyne for å få mer følelese.

– Jeg føler meg mer komfortabel med øynene lukket. Hva skal jeg si? Når jeg lukker øynene må jeg bare stole på farten og det jeg har bestemt meg for og be til Gud om et godt resultat. 

 

Pettersen sier hun følger eksempelet til den britiske legenden Nick Faldo, som gjorde det samme i turnering. 

 

– Det blir ikke som at du tenker «hvor hardt å jeg slå denne?» Hvis du krøller sammen et papir og kaster mot en kurv, så tenker du heller ikke på styrke, men du bare kjenner på det. Du bare forventer deg å gå bort til hulet og plukke opp ballen etter at du har slått.  Det blir en naturlig bevegelse, og det er en veldig beroligende følelse. 

 

Tutta leverte tre birdies på fredag, alle på par 3-hull, og kun én bogey. Det betyr at hun avanserer til delt 4. plass etter to runder og norske golfsinteresserte går en nervepirrende helg i møte. Tutta er nå i angrepsposisjon, med to slag opp til lederen Ariya Jutangarn, som leder turneringen 7 under par

 

Tutta har gode minner fra Kingsmill-banen, som hun vant på for fem år siden. Hun har uttalt at det er en av de flotteste banene LPGA-sirkuset besøker gjennom året. Denne sesongen har vært en stor opptur for Oslo-jenta, som allerede har sikret seg to seiere i år, og hun har tre pallplasseringer på de tre siste turneringene. Pettersen innehar nå 5. plassen på verdensrankingen, og det er med andre ord fire spillere i veien for hennes uttalte mål om å bli nummer én. Sør-koreanske Inbee Park leder denne rankingen, 16 poeng foran den norske jenta. 

 

_______________________________
 
Runde 1
 
Der åpnet Tutta med en runde på tre under par, noe som i skrivende stund gir en delt 5. plass, fire slag bak lederen Ariya Jutanugarn fra Thailand. Men det så lenge ut til at luken skulle bli større.

 

Etter å ha åpnet runden med fire strake par dro Tutta på seg en lei dobbelbogey på hull 5, et par 3-hull. Hun svarte med en birdie to hull senere, og var en over par og et godt stykke ned på listene ved runding. 

 

Med fire strake par også på back nine var hun avhengig av birdies i innspurten for å forhindre at luken til toppen ikke skulle bli for stor før fredagens runde. Så begynte birdieputtene å rulle i.

 

Med fire strake birdies fra det 14. til det 17. hullet kom hun seg inn på en 68-runde som nok smakte ekstra godt etterpå. Tutta posisjonerte seg ypperlig fra tee med hele 13 av 14 mulige fairwaytreff, men klarte ikke helt  å utnytte det med jernene og misset seks greener. Med bare 28 putter har hun imidlertid føling til toppen.

 

Tutta har gode minner fra Kingsmill, som i følge henne selv er en av de flotteste banene LPGA-sirkuset besøker gjennom året. Hun vant der i 2007, og med to seiere allerede i år og tre pallplasseringer på de tre siste turneringene blir det forhåpentligvis nok en morsom golf-helg sett med norske øyne.