Norges Golfforbund skriver i en pressemelding onsdag at de har tatt ut følgende utøvere til Team Norways proffsatsing:

– Celine Borge, 19 år, LET Access Series (Vestfold GK)

– Mariell Bruun, 22 år, LET Access Series (Larvik GK)

– Tonje Daffinrud, 26 år, Ladies European Tour (Vestfold GK)

– Suzann Pettersen, 36 år, LPGA Tour (Oslo GK)

– Madelene Stavnar, 16 år, Ladies European Tour (Vestfold GK)

– Jarand Ekeland Arnøy, 20 år, Challenge Tour (Fana GK)

– Elias Bertheussen, 26 år, Nordic League (Byneset GK)

– Espen Kofstad, 30 år, European Tour (Oslo GK)

– Kristian Krogh Johannessen, 22 år, Nordic League (Drammen GK)

– Aksel K. Olsen, 25 år, Nordic League (Stavanger GK)

Det betyr at Caroline Martens, Marita Engzelius, Christian Aronsen og Eirik Tage Johansen mister plassen, mens de ferske proffene Celine Borge og Mariell Bruun kommer inn.

Martens er for tiden satt ut av spill mens hun forsøker å komme seg tilbake etter et tilfelle av kronisk hjernehinnebetennelse.

Marita Engzelius, som nylig spilte seg til finalen av LPGA-kvalifiseringen, har hatt få gode resultater å vise til på Symetra Tour de tre siste årene.

Veteranen Christian Aronsen holdt på å kvalifisere seg til Challenge Tour i fjor gjennom Nordic League, men har hatt en tung 2017-sesong uten sportslig fremgang.

Eirik Tage Johansen ligger på sin side på 85.-plass på Challenge Tours pengeliste, men ikke har spilt på flere uker etter at han ble far på slutten av sommeren.

Tidligere i år mistet Elias Bertheussen sin plass på Team Norway, men spilte seg tilbake i troppen igjen på sommeren. I juni bestemte europatourspiller Marianne Skarpnord seg for å trekke seg fra Team Norway og satse på egen hånd.

Både Celine Borge og Mariell Bruun konkurrerer på LET Access Series, nivå 2 i Europa, og skal spille kvalifisering til europatouren i høst.

Espen Kofstad og Suzann Pettersen er de nå eneste Team Norway-spillerne som er eldre enn 30 år. Snittalderen i troppen er på 24,2 år.

Les også: Dette får Team Norway-proffene i støtte

– – –

Om Team Norway

Team Norway er NGFs toppsatsing på profesjonelle utøvere som har som mål å få frem spillere som kvalifiserer seg til OL, eller etablerer seg på et høyt internasjonalt nivå. Utøvere på Team Norway får tilgang til golftrenere, fysioterapeut/fysisk trener, mentaltrener og lege. Utøvere kan i tillegg nyte godt av utstyrsavtaler med Abacus og Callaway.

Team Norway har et sportslig oppleg med fokus på treningssamlinger, primært på hovedbasen Mar Menor i Spania. I tillegg følges utøvere opp under turnering og individuell trening.