Det ble en dramatisk avslutning på Barclays Singapore Open da italienske Matteo Manassero slo Louis Oosthuizen på det tredje omspillshullet etter en lang dag på banen for mange av spillerne som måtte spille halvannen runde på søndag. Turneringen ble utsatt lørdag ettermiddag fordi mørket hadde senket seg over banen tidligere enn antatt.

Begge avsluttet turneringen på -13 og, dermed ble det altså omspill mellom rutinerte Oosthuizen og tenåringen Matteo Manassero. Det hele skulle avgjøres på banens 18. hull, et par 5-hull. Spillerne fulgte hverandre med henholdsvis birdie og par.

På det tredje forsøket sa Manassero takk og farvel. Begge spillerne traff greenen på andreslaget, men den italienske 19-åringen satte sin firemetersputt for eagle og kunne dermed juble for  sin tredje tittel på Europatouren. Ingen tenåringer har greid dette tidligere.

Det ble en svært god lønningsdag for Manassero, som kan heve en sjekk på 5,5 millioner kroner for helgens innsats. Det er nesten to millioner mer enn utbetalingen for andreplassen. Bittert for Oosthuizen, som misset et halvannen meter lang putt for seieren på det andre omspillshullet.

Verdens beste golfspiller, Rory McIlroy tok tredjeplassen, tre slag bak duoen, og ett slag foran danske Thomas Bjørn.

Tredjeplassen betyr at McIlroy har vunnet pengelisten på Europatouren, uavhengig av hva som skjer resten av sesongen. Han blir dermed den andre spilleren i historien som topper pengelisten både i Europa og på PGA-touren i en og samme sesong. Den forrige som greide det samme var Luke Donald i fjor.

Urokråken John Daly var også med i feltet denne uken. Han ga seg midt under den andre runden på grunn av dårlig spill.