Tekst: Christian Furu

 

Callaways justeringssystem heterOptiFit. Med det kan man justerehodet til lukket, nøytralt eller åpent. Det er enkelt å gjøre, og systemet er veldig likt det vi finner hos andre merker. Det ser ut til at produsentene er ganske enig om hvordan et slikt system skal fungere, torx-skruen i bunn og liten adapter på toppen er en fin løsning. Enkelt å bruke, men vel så viktig er det at man knapt legger merke til adapteren. Overgangen mellom hode og skaft er veldig bra. OptiFit har ikke bare justerbar vinkel, men også vekter i sålen. En vekt på to gram og en 12 gram kan byttes mellom tå og hæl. Dette gjøres med samme nøkkel som justeringen til hodet.

 

Fin hodefasong


Hodet er 458cc, har fin fasong og ser mindre ut enn det er. Driveren ser kompakt ut ved adressering. Rent og pent utseende uten markeringer eller siktelinjer på toppen, etter min mening en veldig pen driver.

 

Standardskaftet er Aldila RIP’d NV, men som i stort sett alle tilfeller er det et «made for» skaft. Ingen skam i det, men det er viktig å nevne at skaftet er litt annerledes enn det man finner på nettsiden til Aldila. Callaway Aldila RIP’d NV er allikevel et bra skaft. Jeg likte RIP i Razr Hawk i fjor og liker også årets versjon. Lavt kickpoint passer veldig bra til oss vanlige golfere, og skaftet generelt føles veldig riktig i denne driveren. Vekten er nede på 55-60 gram, noe som passer inn i trenden med lette drivere. Hele driveren føles overraskende lett med tanke på at den er justerbar.

Lengde er viktig. Vi vil ha drivere som går de ekstra meterne. Ingen kjøper vel en driver som er like nøyaktig som den gamle og går like langt? 

 

Razr Fit er lang – veldig lang. Den er litt dempet på lyd og følelse, føles nesten myk når man treffer ballen. Man får ikke den eksplosive følelsen som hos noen andre drivere, men ballen bare flyr og flyr. Herlig direkte ballbane, og ballen flyter videre når man tror den skal duppe ned.

 

Komplett driver


Hvis lengde er viktig, så er ikke presisjon mindre viktig. Det er mulig at Razr Fit er en komplett driver, for den er svært bra også på dette området. Hodet er tilgivende på alle typer feiltreff, den er rett og slett overraskende god på dette området. Det er en perfekt kombinasjon her, med 458cc hode som virker kompakt, ser pent ut ved adressering og er tilgivende.

 

Callaway har virkelig lykkes med denne driveren. Razr Fit er en utrolig god kølle. Som vanlig er mitt råd at man tester litt for å finne skaftet som passer best for din sving. Jeg er ikke så kresen, og syns ori- ginalskaftet er bra. Det hadde passet meg bedre i en litt tyngre utgave, men det er ingen tvil om at det er ganske perfekt sammen med dette hodet. Callaway Razr Fit er kanskje årets «løp og kjøp driver».

 

Karakterer

Skaft – 9 av 10 

Lengde – 10 av 10 

Presisjon – 9 av 10 

Tilgivende – 9 av 10