GolfBuddy Voice var forut for sin tid. Et produkt som representerte en minirevolusjon blant noe mange trodde ville dø ut. Egen GPS til golf var supert for noen år siden. SkyCaddie og GolfBuddy var ledende merker, begge med litt klumpete håndholdte enheter med ok skjerm. Så kom smartmobiler og applikasjoner som ga enorme muligheter. Spesialproduktene for golf hang i en tynn tråd.

 

De siste 1-2 årene har dette snudd fullstendig. Golfere har fått opp øynene for at det enkle ofte er det beste. Man gidder ikke lenger å dra fram mobilen for å notere score og sjekke avstander. Batteritid har også vært et problem da applikasjonene sluker strøm. Men den viktigste endringer har vært produktutvikling. GolfBuddy Voice med talefunksjon kom overraskende på en samlet golfverden. Den var ganske rimelig og enkel men golfere som elsker dingser omfavnet den talende robotcaddien.

 

Ut av det blå dukket det så opp en utfordrer – klokken. Kanskje sov GolfBuddy litt i timen. Garmin tok innersvingen på dem og flere kom til. GolfBuddys løsning på problemet kan være enten katastrofal eller et meget godt trekk. De valgte å ikke gi ut egen klokke så raskt som mulig. Løsningen var å lage en silikonreim til Voice. Produktet de lanserte ble kalt GolfBuddy Voice+. Det kan være genialt fordi de hadde en velprøvd og populær GPS som kjerne. Problemet i våre øyne er at selv om reimen er svært komfortabel er ikke selve enheten tilpasset bruk på armen. Den er stor og føles veldig mye mer klumpete enn konkurrentene. Som klokke er dette ganske håpløst. Vi likte rett og slett ikke å spille med den.

 

 

Som GPS er den fremdeles glimrende. Rask, nøyaktig og med akkurat de funksjonene vi trenger. Den måler lengden på slaget ditt og gir deg avstand til front, senter og bak på green. Skjermen er lett å lese med sine store tall. Den fungere ok i sterkt sollys, men her har den forbedringspotensiale. Tusenvis av baner ligger inne og Voice+ er gratis i bruk. Batteritiden er upåklagelig. Vi klarer å få inn to runder, men hvis du trykker mye vil den trolig gå raskere ned. Produsenten sier 10 timer, vi sier 8-9. Voice+ får stort pluss i boken for lademetoden som er micro usb. Det betyr at du kan kutte ned på antall kabler når du reiser.

 

Det er enkelt å anbefale GolfBuddy Voice som GPS. Som klokke er den for dårlig, men enheten er fremdeles den samme. Det er fasong som er problemet. Den er rett og slett ikke utviklet for å bæres på håndleddet. Men fortvil ikke, GolfBuddy har jobbet hardt i pustepausen de skaffet seg med Voice+. Deres virkelige klokkesatsing heter WT3. Skal du ha klokke fra GolfBuddy er det den du kjøper. Voice+ kjøper du rett og slett ikke for å bruke som klokke.

 

+ Har ikke forhastet seg ved å lansere et uferdig klokkeprodukt.
+ Rask og nøyaktig.
+ Enkel å bruke rett ut av esken.
+ Behagelig reim.
+ Lading med micro usb.

– Enheten passer ikke som klokke.
– Skjermen kunne vært bedre i sterk sol.

 

Veiledende pris 1699,-.