Med en birdie på det siste hullet kunne engelskmannen notere sin andre 65-runde på rad, og ble dermed den første i turneringens historie til å gå to strake runder på seks under par. Han ligger 13 under par totalt, ett slag foran Brendon De Jonge og Webb Simpson og ett bak turneringens laveste score etter 54 hull noensinne. Engelskmannen står med fire seire på Europatouren så langt i karrieren, og tok også sine to første titler på PGA-touren forrige sesong. For øyeblikket er han plassert som nummer 31 i verden.

Rose blir nødt til å fortsette sitt solide spill søndag om han skal klare å dra i land sin tredje seier i USA. Hele 12 spillere er innenfor fem slags margin fra 30-åringen, blant dem vinneren av forrige ukes turnering på Doral, Nick Watney. Rose føler at evnen hans til å koble av ute på banen har vært oppskriften til hans suksess så langt.

– Jeg slår såpass bra nå at jeg slipper å ha alt for mange svingtanker i hodet. Jeg ser slaget for meg før jeg skal slå, så går jeg bort til ballen og bare slår den. Jeg håper jeg klarer å opprettholde den tankegangen imorgen også, sier han til pgatour.com.

Han forteller at målet er å holde svingtankene så enkle som mulig før årets første major på Augusta 7. april, slik at han konsentrere seg om score og ikke teknikk. Han føler erfaringen hans med å ta sine første titler på PGA-touren i fjor gjør han bedre rustet til å vinne søndag.

– Så klart kommer det til å hjelpe meg i situasjoner som imorgen. Før så gikk man og håpet på at den første seiren snart skulle komme, mens nå føler jeg at jeg kjemper om seieren så lenge jeg er i nærheten av toppen, sier en offensiv Rose.

Sergio Garcia som lå på tredjeplass etter to runder så ut til å kjempe om seier for første gang på lang tid, men maktet ikke å holde trykket oppe lørdag. Med en runde 72 slag, en over par falt han ned til en delt 16. plass, seks bak Rose. Spanjolens forrige seier kom under HSBC Champions på Europatouren i november 2008.

 

Leaderboard.