Thorps Tips før The Players: Og vinneren blir...?

Årets femte major kommer først i år nå som PGA Tours turneringsprogram er stokket om. Dette er Marius Thorps analyse av potensielle vinnerkandidater på TPC Sawgrass.

Publisert

Godbitene har ikke latt vente på seg etter at turneringsoppsettet er oppgradert for 2019, og allerede denne uken er tiden kommet for den uoffisielt femte majoren: The Players Championship.

Turneringen er i år flyttet fra mai til mars, noe som byr på en enda større utfordring for spillerne. Sannsynligvis blir det litt kaldere, og vinden er erfaringsmessig en større faktor i mars enn i mai, så gjenstår det å se om det vil utgjøre en forskjell på scorekortene. 

Banen vil nok oppleves noe lengre i mars, ettersom spillerne ikke vil få like mye rull på mykere fairwayer, pluss at det vil være kaldere i luften 

Det er alltid noen spesifikke statistikker som er viktige for å lykkes på en av de mest strategiske banene på touren. Variasjonen av vinnere på Sawgrass er enorm, og det er bortimot umulig å peke ut klare fordeler til noen spillere. 

Jeg har derfor gravd litt og valgt ut tre nøkkelkategorier som jeg tror blir viktig nå som turneringen er tilbake i mars.

For å gjøre dette tar vi i bruk strokes gained-systemet, som gir en tydelig pekepinn på hvilke spillere som presterer bedre enn feltet i ulike deler av spillet. 

Jeg har lagt til grunn at ingen av mine kandidater skal tape noen slag til feltet i noen av de tre kategoriene, men heller tjene minst et kvart slag til feltet.

Her er mine tre utvalgte kategorier.

Strokes gained off the tee: TPC Sawgrass er en meget strategisk bane, og utslagene er nøkkelen for hvordan resten av hullet spilles. Da trenger man en kombinasjon av lengde og presisjon. Det er ekstremt viktig å være bra fra tee for å ha mulighet til å gjøre birdies og unngå bogeys her ute.

Strokes gained approach to green: I kombinasjon med å være bedre enn feltet fra tee, er det viktig å tjene slag opp mot resten av feltet inn mot greenen. Å være bedre enn feltet inn mot green vil gi større birdiemuligheter.

Strokes gained around the green: Jeg tror det blir en viktigere ting å være «on point» rundt greenene med de nye værforholdene. Man vil treffe færre greener og måtte lene seg enda litt mer på nærspillet for å unngå de feilene som kan koste deg turneringen. 

I tillegg til disse tre nøkkelområdene må vi alltid ha i bakhodet nåværende form og erfaring av å ha vært her før – og aller helst med gode opplevelser. 

Jeg har plukket ut fire spillere som jeg mener har det som skal til; en superstjerne, en underdog, en formspiller og en ringrev. Alle disse er solid plassert i nøkkelkategorier så langt i sesongen, er i god form på vei inn i denne uken og har gode erfaringer fra Sawgrass tidligere. 

Jeg har også valgt å ikke ta med noen som har vunnet noe så langt i sesongen, da det er svært sjelden at spillere som kommer hit, vinner med en seier i banken samme sesongen.

Mine favoritter

(Strokes gained-rangeringer i kategoriene over i parentes)

SUPERSTJERNA – Rory McIlroy (1-27-33)

NB! Tre topp 10 på Sawgrass, T6 som beste i 2014. Ranket 42 i strokes gained putting.

UNDERDOGEN – Patrick Cantlay (9-24-29)

Fun Fact: Fem topp-10-plasseringer så langt i år! 

FORMSPILLEREN – Tommy Fleetwood (9-35-23)

Fun fact: Har ikke vunnet siden januar 2018 i Abu Dhabi. 

RINGREVEN – Tiger Woods (134-1-7)

Fun fact: Hans score på 11 under par i fjor i fjor var kun tredje gang Tiger var tosifret under par på TPC. De to andre gangene vant han. Tiger har  aldri misset cutten på Players.

– – –

Ut fra disse spillerne velger jeg Patrick Cantlay som vinner. Cantlay er en undervurdert spiller som gjemmer seg under radaren, uke inn og uke ut. Han er en knallbra spiller som presterer stabilt, og sammen med spillere som Finau, Schauffele, DeChambeau er han absolutt moden for sin første skikkelig store tittel.

Cantlay har ikke vunnet siden november 2017. Jeg tror den neste kommer her!

– – –

NB! The Players sendes på Eurosport Norge og i GOLFTV-appen fra torsdag til søndag. Kommentatorer er Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad, mens Marius Thorp og Magnus Sveen er utegående reportere på TPC Sawgrass. Se sendetider under.

Denne helgen er det «The Players», spillernes turnering, fra TPC Sawgrass. Kl 21.00 i kveld sender vi en liten preview på @EurosportNorge før det braker løs i morgen. Vi byr på en liten quiz – se video – svar i komm.feltet med #ESNgolf. Snasen premie! pic.twitter.com/3T91q83m43 — Eurosport Golf (@ESN_golf) March 13, 2019

Sendetider

Torsdag:

13:30: Featured Holes og Featured Groups på GOLFTV

17:30: The Players-magasinet fra TPC Sawgrass med Magnus og Marius på Eurosport Norge

18:00: The Players, dag 1

Fredag:

13:30: Featured Holes and Featured Groups på GOLFTV

17:30: The Players-magasinet fra TPC Sawgrass med Magnus og Marius på Eurosport Norge

18:00: The Players, dag 2 på Eurosport Norge

Lørdag:

14:30: Featured Holes and Featured Groups på GOLFTV

18:30: The Players-magasinet fra TPC Sawgrass med Magnus og Marius på Eurosport Norge

19:00: The Players, dag 3 på Eurosport Norge

Søndag:

14:00: Featured Holes and Featured Groups på GOLFTV

17:30: The Players-magasinet fra TPC Sawgrass med Magnus og Marius på Eurosport Norge

18:00: The Players, dag 4 på Eurosport Norge

 

Powered by Labrador CMS