Thrilleravslutning i Kragerø

- At jeg skulle gå helt til topps trodde jeg i min villeste fantasi ikke på forhånd, sier vinnerjenta.

Mariell Bruun vant årets siste Titleist Tour i Kragerø. Søndagens runde gikk hun på utrolige 67 slag, og presterte derfor turneringens beste runde da det gjaldt som mest. Seks birdies og en eagle er veldig imponerende av 17-åringen, som sier hun aldri hadde trodd at hun skulle klare å vinne turneringen.

– Med tre under par på de 18 siste hullene håpet jeg å klatre på resultatlisten, men at jeg skulle gå helt til topps trodde jeg i min villeste fantasi ikke på forhånd. Jeg hadde som mål å spille god golf og få en god avslutning på årets sesong, sier Mariell Bruun til Titleist Tour sine nettsider.

Finalen ble en thriller.

Etter 54 spilte hull var både Mariell Bruun fra Larvik GK og Stina Resen fra Oslo GK fire over par på Kragerø Golfpark, og omspill måtte til for å kåre en vinner. På det første omspillshullet satte 17 år gamle Mariell en birdie og sikret årets andre triumf på Titleist-Touren.

Tidligere denne sesongen vant hun en turnering på Meland, og sist uke vant Larvikjenta finalen i Norgescupen på Drøbak. Dermed vant hun begge årets finaleturneringer, og kan gå inn i vintermånedene med godfølelsen inne.

Bruun går i avgangsklassen på Norsk Toppidrettsgymnas i Bærum. Snart reiser hun til USA for å studere ved University of Denever.
Tredjeplassen gikk til Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK, som avsluttet turneringen med med 76 slag, fire over par. 15-åringen ledet etter to runder, men greide ikke å holde unne hele veien inn.

Marthe Wold endte opp med sammenlagtseieren i årets Titleist Tour, foran ukens vinner Mariell Bruun og Sandra Nordaas.

Her kan du se hvordan det gikk sammenlagt i årets Titleist Tour.

På guttesiden var det én spiller som ledet fra start til slutt i Kragerø.

Etter to tredjeplasser på Meland GK og Stiklestad GK tidligere i år tok Mathias Bunæs fra Asker GK endelig steget helt øverst på pallen under årets siste Titleist Tour for gutter. Sisterunden gikk han på 71 slag og endte på -1 totalt

18-åringen var to slag foran Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth fra Oslo GK.

– Jeg følte at det var på tide med en seier. Og skikkelig moro at jeg endelig lyktes. Det henger høyt å vinne på Titleist Tour. Det er jo de gjeveste turneringene å vinne på juniornivå i Norge, smiler Mathias Bunæs fornøyd til Titleist Tour sine nettsider.

– I helgens finale spilte jeg meget stabilt og det fungerte spesielt bra fra tee til green. Mitt store forbedringspotensiale ligger greenen og puttingen. Og selvfølgelig jobber jeg bevisst med den fysiske biten, fortsetter årets siste vinner i gutteklassen på Titleist Tour.

Tredjeplassen i helgens finale gikk til Daniel Øverås fra Ålesund på ett slag over par, mens sammenlagtvinneren på årets Titleist Tour, Petter Mikalsen fra Stavanger GK, måtte nøye seg med niendeplass etter å ha landet på +7 etter tre runder.

Mikalsen vant sammendraget overlegent foran Bunæs, som klatret til en andreplass etter helgens innsats. Kristian Johannesen tok tredjeplassen.

——

Runde 2

18 hull gjenstår av årets Titleist Tour, og foran søndagens finalerunde på Kragerø Golfpark er Mathias Bunæs fra Asker GK fortsatt i ledelsen. Han avsluttet lørdagens runde ett slag over par, men er fremdeles to under etter pangstarten fredag. Både han og innehaveren av andreplassen, Daniel Øverås fra Ålesund GK atartet turneringen med imponerende 67-runder.

Dagens beste rundescore stod Andreas Halvorsen for. Han gikk også på 67, og spilte seg dermed opp til tredjeplass i turneringen.

På guttesiden er det ikke så veldig jevnt i toppen. Petter Mikalsen fra Stavanger GK troner suverent på toppen i sammendraget. Han leder med 3406 poeng, og når seier i helgens turnering kun gir 1350 poeng betyr det i realiteten at finalen er sjarmøretappen for Stavangerspilleren, som åpnet med en 75-runde og ligger på 20.plass.

Denne helgen handler derfor om hvem som kaprer andreplassen i sammendraget.

Her finner du komplett  leaderboard for gutta i Titleist Tour-finalen.

På jentesiden leder Renate Hjelle Grimstad fra Bergen GK den siste turneringen av årets Titleist Tour. Grimstad gikk dagens runde på 69 slag, én under par for dagen. Hun er to slag foran Saskia Sterud fra Oslo GK, Stine Pettersen fra Moss & Rygge, og Stine Resen, som deler andreplassen i turneringen.

Det er bare én runde igjen av årets Titleist Tour, og på jentesiden kommer utfallet av morgendagens runder til å avgjøre hvem som stikker av med sammenlagtseieren.

Før finalen på Kragerø Golfpark ledet Marthe Wold fra Stavanger GK foran Sandra Nordaas fra Drøbak GK og Stine Pettersen fra Moss og Rygge.

Titleist Tour er øverste turneringsnivå i Norge for juniorer, jenter og gutter i alderen 13-19 år.

Her kan du følge turneringsresultatene (oppdateres forløpende.)

—————

Runde 1

Det er svært gjevnt i kampen om sammenlangtseieren for jenter i årets Titleist Tour.

Etter de første 18 hullene ligger Marthe på delt 10. plass med fire over par, mens hennes sterkeste utforderene Sandra og Stine ligger på delt tredje plass med pluss 1. Mariell Bruun fra Larvik GK og Pernille Sol Langseth Orlien fra Losby GK er heller ikke helt ute av det.
I skrivende stund leder Saskia Sterud fra Oslo Golfklubb finalen. Hun gikk en over par i går, og ligger på par totalt.

Etter fredagens runde ledet Mathias Bunes turneringen med tre under par sammen med Daniel Øverås fra Ålesund GK. På delt tredje plass og på par følger Henrik Ditlev-Simonsen Skogseth fra Oslo GK og Henning Høgmoen fra Drøbak GK.