Denne uken går lagkonkurransen Eurasia Cup av stabelen i Kuala Lumpur i Malaysia, der Europa-tourens beste møter de beste fra Asia-touren. Med temperaturer opp mot 39 varmegrader og høy luftfuktighet, har spillerne fått lov til å ikle seg shorts på innspillsrundene før turneringen slår i gang.

Alle de europeiske spillerne, med unntak av danske Søren Kjeldsen, valgte å takke ja til tilbudet, og kastet langbuksene umiddelbart.

På spørsmål fra pressen om han var fornøyd med å kunne gå med shorts, brettet Bernd Wiesberger frem et stort smil, plantet foten på bordet og viste stolt frem en legg som ikke har til vane å få mye sol:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

(Foto: Getty Images)

Spillerne får nyte det så lenge det varer; Når turneringen slår i gang, må spillerne ta på seg buksene igjen.

Krav om langbukser er felles for alle de store herretourene, i motsetning til kvinnenes LPGA-tour, som har blitt veldig liberale i hva de tillater spillerne å ha på seg.

Til tross for restriksjonene i kleskoder, blir stadig flere herrespillere sprelske i klesveien. Senest i forrige uke dukket Rickie Fowler, som aldri har vært redd for å utfordre etablerte normer, opp på Hawaii i såkalte «high tops»-sko kjent fra basketball, og noe som lignet joggebukser med strikk nederst ved ankelen.

Rickie Fowler vakte oppsikt i hightops og noe som lignet joggebukser på Hawaii forrige uke. (Foto: Getty Images)

Hadde han hatt på seg shorts, hadde han imidlertid blitt bedt om å skifte før han slo ut.

Vi spurte noen norske golfere hva de mente om dagens regelverk rundt shortsbruk. Der er meningene delte:

 

Espen Kofstad, proff på European Tour:

– Jeg er faktisk fullstendig likegyldig, men jeg synes bukser ser mer classy ut.

Per Haugsrud, kommentator på Eurosport Norge:

– Synes det er greit med langbukser. OK å ta vare på den tradisjonen. 

Kristoffer Reitan, landslagsspiller:

– Det er mange tradisjoner innen golf jeg syntes burde ivaretas, spesielt innen turneringsgolf. Sånn som å måtte ha på seg pique-skjorte, og det at man ikke kan bruke jeans synes jeg er nødvendig. Derimot synes jeg ikke det burde være forbud mot å ha på shorts i golfturnering. Så lenge man ikke drar på seg jeansshorts og andre uformelle plagg synes jeg golfshorts er akseptabelt. Vi har dessuten lov til å gå med shorts på store junior- og amatørturneringer, så hvorfor skal det være så annerledes på profftourene?

Ole Berge Ramsnes, proff på Nordic League:

–  Jeg synes ikke det burde være tillatt med shorts. Jeg liker at golf er en «gentleman’s sport», hvor hatten skal av i klubbhuset, man takker for spillet etter runden, etc. Jeg synes bukser ser klart bedre ut enn shorts på golfbanen og synes derfor konkurranserunder for profesjonelle burde spilles i bukser. På treningsfeltet og treningsrunder synes jeg shorts er OK,  så lenge banen man trener på godtar det.

Joakim Mikkelsen, tidligere proff, jobber i Nike:

– Tror i hvertfall litt utvikling i klesveien er viktig for å fange interessen blant de unge og spreke. De som er mer tradisjonelle skal fortsatt få lov til å være det, mens de som er mer sporty også bør få kle seg deretter. Ser ingen problemer med golfspillere i short, ei heller på de store tourene. 

Michelle Wie vet å utnytte LPGA-tourens liberale kleskoder. (Foto: Getty Images)

Andreas Thorp, caddie på LPGA Tour:

– Vanskelig spørsmål, men jeg synes de bør beholde dagens kleskoder. Jeg synes det er en fin reie, bra med litt stil. Om man tillater shorts, åpner man for at spillerne kan kle på seg hva som helst.

Christian Furu, som skriver om golfutstyr, klær og trender i Norsk Golf, er enig med Mikkelsen:

– Å tillate shorts kan gjøre golfen kulere, noe som igjen kan hjelpe på rekruttering. Golfmerker som Nike og Puma er veldig opptatt av at utøverne deres skal kalles atleter. Da bruker du ikke brune chinos. Forskjellsbehandlingen i forhold til damene er også viktig. De ser ut til å kunne kle seg i alt fra løpetøy til nattdrakt.

Hva er din mening? Bør shorts tillates på de store tourene? Si din mening i kommentarfeltet under!