Og nei, dette var ikke en scrambleturnering med tre spillepartnere, men en vanlig slagspillrunde. 55 slag trengte Rhein Gibson på å komme seg rundt River Oaks Golf Club i Edmond, Oklahoma, lørdag morgen. På bildet over viser scorekortet 12 sirkler som markerer birdie, og to sirkler for eagle.

26 år gamle Gibson har flyttet fra sitt hjemland Australia til Oklahoma, hvor han forsøker å gjøre golf til sitt levebrød på Golfweek International Professional Golf Tour. Etter seks turneringer i 2012 ligger han på 12. plass på pengelisten. Denne uken gikk han på 66 slag på den samme banen, men med tanke på hva han gikk i helgen, må dette ha føltes som en 80-runde. 

Gibson startet sin utrolige runde på det 10. hullet og begynte med par. De resterende åtte hullene på de første ni skulle han gå ti (!) under par. 

Men han ville ikke gi seg med det.

Spillere begynner som vanlig å merke presset når det magiske «59»-tallet dukker opp, og da han gjorde tre birdies på rappen fra det 12. til det 14. hullet, trengte han «bare» par på de fire siste for å klare det. I stedet rundet han av med stil, med tre avsluttende birdies, og han tangerte dermed tidenes laveste registrerte runde. 

– Det var en perfekt runde, vi forsøkte bare ikke å gå i veien for ham, sier Gibsons spillepartner for dagen, Ryan Munson. Han gikk de første ni på par, 36 slag, men var allerede da ti bak sin kompis. 

– Vi ropte, ga hverandre high fives, og kastet oss over hverandre. Det var helt sykt, forteller Munson. 

Nå tenkter du kanskje at River Oaks er verdens enkleste bane? Men dengange ei, i følge Munson. Etter en regnfull natt spilte de på en tung bane fra back tee som måler 6 215 meter.

– Det er trær, vann og out-of-bounds over hele banen, og vinden er en utfordring. Man kan spille bra der, men denne runden var ekstremt bra, forteller Munson.

Annika Sörenstam har lenge pratet om den «perfekte» runden golf på 54 slag. Selv kom hun aldri nærmere enn 59. En rekke PGA- Tour-spillere har levert runder på både 59 og 58 slag, mens den tidligere proffspilleren Homero Blancas jr. en gang gikk på 55 slag i Texas. Runden er dog ikke anerkjent i Guiness Rekordbok, ettersom runden kom på en bane som målte bare litt over 5 500 meter, ca 400 meter under den godkjente standarden. 

– Vi var alle enige om at det var det m,est fenomenale vi noensinne har sett, konkluderer Ryan Munson o Gibsons «Playstation-runde». 

Hva er din laveste runde noensinne?