Koronakrisen har som kjent satt alt på vent, det gjelder også norske golfturneringer. Norske proffer sitter hjemme i Norge og tvinner tomler, uten mulighet til å utøve arbeidet sitt, og uten mulighet til å tjene penger på golfen. 

Det forandrer seg nå. I løpet av de neste månedene får norske proffer muligheten til å kjempe om 1.515.600 kroner i Garmin Minitour.

Tre turneringer 

Minitouren starter med NM i Match på Atlungstad den 27. juni, fortsetter med Garmin Norgescup på Kongsvingers Golfklubb 7 -9 juli, før det hele avsluttes med Norgesmesterskapet på Holtsmark 30. juli – 2. august. 

– Det har vært viktig for oss å få på plass et opplegg først og fremst for proffene våre, sier Øyvind Rojahn, toppidrettssjef i Norges Golfforbund. 

– Det er først og fremst de som har blitt skadelidende i denne tiden, de har tross alt mistet levebrødet sitt. 

Resultatet er altså en historisk minitour med tidenes premiepott. NGF gjør om på de internasjonale turneringene de i utgangspunktet var forpliktet til, men som nå ikke lar seg gjennomføre, og putter pengene inn i denne minitouren i stedet. 

Espen Kofstad og Kristoffer Reitan blir blant de største stjernene når nyvinningen Garmin Minitour tar til i slutten av juni. 
​​​​​​

Premiepottene er likt fordelt mellom kvinner og menn, og premiepengene deles kun ut til de profesjonelle spillerne i feltet. 

Den som vinner de tre turneringene sammelagt stikker i tillegg av med en bonuspott som potensielt kan bli på flere hundre tusen kroner. 

Forventer stjernespekket felt

I en tid der de beste norske spillerne kun har fått trent, trent og atter trent, forventer Rojahn at de fleste vil gripe muligheten når den nå byr seg. 

– Med unntak av Hovland og Ventura som har sagt de skal bli i USA, regner jeg med at alle være beste spillere er med så lenge helsa holder. 

Det betyr med andre ord at norske golf-fans får mulighet til å Marianne Skarpnord, Tonje Daffinrud, Espen Kofstad, Kristoffer Reitan, og resten av våre beste proffer i aksjon når minitouren starter med NM i Match på Atlungstad den 27. juni.