Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) hadde det beste utgangspunktet før onsdagens andre runde etter en 73-runde på Wallasey-banen. Dessverre klarte han ikke å holde det gående på The Open-banen Royal Liverpool onsdag, hvor han måtte opp i 84 slag.

Dermed stupte han nedover leaderboardet ned til 125. plass, og havnet dermed utenfor den viktige topp 64-plasseringen.

 

Kristoffer Reitan startet tre slag bak cutstreken etter en 79-runde på Royal Liverpool, og klarte ikke å tette igjen gapet med 75 slag på Wallassey onsdag. Det ble til slutt 87. plass av totalt 252 spillere på Oslo-golferen.

 

 


 

Runde 1

 

Jarand Ekeland Arnøy ligger på 12. plass etter åpningsrunden av The Boys Amateur Championship på neste års The Open-bane Royal Liverpool, og er på god vei til å kvalifisere seg til sluttspillet.

 

Unguttene Arnøy (Fana GK) og Kristoffer Reitan (Oslo GK) er med i konkurranse mot 252 av Europas beste juniorer mellom 14 og 18 år denne uken. Og det er ikke en hvilken som helst bane de spiller.

 

Ukens vertskap er Royal Liverpool på Hoylake, som har arrangert The Open Championship 11 ganger tidligere. Sist gang var i 2006 da Tiger Woods vant, og skal igjen arrangere neste år.

 

Etter tirsdagens åpningsrunde er Jarand Ekeland Arnøy best i gang av de norske gutta oppe på en sterk 12. plass. Med tre bogeys, to birdies og resten par ligger han en over par sammenlagt, seks slag bak lederen Haydn McCullen, og fire slag innenfor de 64 beste som sikrer en plass i torsdagens 32-delsfinale.

 

Kristoffer Reitan trenger en kanonrunde om han også skal komme med her. Den nybakte Suzann Junior Challenge-vinneren åpnet med en 79-runde (+7), noe som bare holder til delt 112. plass.