Tiger Woods sin agent, Mark Steinberg langet tirsdag ut mot Hank Haneys bok «The Big Miss» som slippes i slutten av mars, og kaller Haney for en «hobbypsykolog» som bare bryr seg om selvpromotering. Boken handler om de seks årene Haney trente Tiger Woods mens han var på toppen av sin karriere, pluss de siste månedene etter utroskapsskandalen.

 

Golf Digest har sluppet enkelte utdrag fra boken på sine nettsider. Dette er noe av de vi kan forvente fra den nye boken:

 

Om Tigers mål om å slå Jack Nicklaus sine 18 majortitler: 

 

«Han virket mer stresset og det ble mindre gøy…han nevnte aldri, men det påvirket ham mer og mer for hver eneste major. Og Tigers handlinger indikerte at han trodde han hadde mindre tid enn hva alle andre trodde.»

 

Om Tigers ønske om å følge sin fars fotspor i den amerikanske hærens elitetropp Navy SEAL:

 

«Jeg vet ikke hvordan han skulle gjort det, men da han pratet om det var det tydelig at han hadde en plan. Jeg tenkte for meg selv «Wow, her er Tiger Woods, planetes største idrettsutøver og kanskje den største noensinne – på toppen av karrieren, klar for å legge alt bak seg for et liv i militæret».

 

Om Tigers kne:

 

«For å bevare kneet sitt ønsket Tiger å ha litt bøy i venstre kneet sitt ved balltreffet. Det gjorde imidlertid at han kunne hooke ballen. Det var slaget han fryktet mest, for med en køllehastighet på over 125mph kan en hook vise seg å bli en «big miss.» (les: tittelen på boka)»

 

I en offisiell uttalelse i etterkant av lekkasjene fra boka, sier Woods sin agent Mark Steinberg at det Haney skriver overhodet ikke stemmer.

 

– På grunn av sin far, er det ikke rart at Tiger alltid har hatt stor respekt for militæret. At Haney vrir denne beundringen til noe negativt er respektløst. 

 

Haney never også at Tiger tilbragte fire dager i hardtrening sammen med de amerikanske elitestyrkene i 2004.

 

«Tiger gjorde to fallskjermhopp, var med i nærkamps-øvelser, dro på 7-kilometersløp i militærstøvler, og gjorde øvelser i vindtunnell. Tiger elsket det, men hans fysioterapeut ble gal fordi han fryktet at Tiger skulle skade sitt venstre kne ytterligere.»

 

– Den forstyrrende timingen til denne boken viser at Haneys selvpromotering er viktigere for ham enn noen mennesker eller turneringer. Det som er skrevet bryter ned den tillitten hans til en trener han en gang anså for å være sin venn, avslutter Steinberg.

 

 

(Kilder: golfdigest.com/golf.com)