Tiger, nå ranket som nummer tre i verden, har fortsatt et stykke igjen til god, gammel form. Det er lenge siden han har vunnet, og de to første turneringene i 2011 har vært ustabile og dårlige rent resultatmessig.

Denne uken er fokuset på match play i Tucson. Og Tiger begynner turneringen med en duell mot formsterke Thomas Bjørn.

– Vi spiller ikke altfor mange matchplay-kamper. Det er enten i Ryder eller President’s Cup. Men mye juniorgolf og amatørturneringer var match play, så dette er litt som i oppveksten. Vi spillere elsker det. Det er morsomt å møtes mann mot mann, sier Woods.

Tiger har vunnet turneringen tre ganger. Vinner han igjen denne uken, kan han gjeninnta førsteplassen på rankingen. Blir han slått ut i første runde, noe som er langt fra noen usannsynlighet, kan han risikere å falle helt ned til en åttendeplass.

Når det gjelder svingen hans, fortsetter han arbeidet med trener Sean Foley. Det er en jobb som har pågått siden august i fjor. Og som Tiger gjentar uke inn, uke ut: det tar tid.

– Vi har endelig funnet ut av det. Nå må jeg bare fortsette å jobbe og holde kursen i samme retning.

I forrige uke ble Tiger bøtelagt fordi han spyttet på en green. Han ba om unnskyldning kort tid etter, men det betyr uansett at hans oppførsel denne uken vil være i søkelyset.

Kilde: golf365.com