Trioen blir nå en del av det amerikanske laget som skal forsøke å vinne Ryder Cup på europeisk jord for første gang siden 1993.

Woods, som tidligere hadde status som visekaptein for Furyk under turneringen, får dermed en ny rolle etter en formidabel helomvending i sin golfkarriere i løpet av 2018-sesongen. Woods startet året helt nede på 666.-plass på verdensrankingen, men har siden klatret til 26.-plass, etter å ha notert fem topp-10-plasseringer på 16 starter og også kjempet om seieren i årets to siste majorturneringer.

(Artikkelen fortsetter under)

Phil Mickelson har vært del av alle Ryder Cup-lag siden 1995, men dette er første gang han ikke har kvalifisert seg automatisk. Tidligere i år stoppet Mickelson endelig en fem år lang seierstørke da han gikk til topps i WGC-turneringen i Mexico. Forrige helg avsluttet han også Dell Technologies Championship med en 63-runde, så 48-åringen har vist flere ganger at han kan bli en viktig brikke mot europeerne.

Bryson DeChambeau blir sammen med Justin Thomas de eneste «rookiene» på amerikanernes lag. 24-åringen er det heteste navnet i golfverden akkurat nå etter å ha vunnet to sluttspillturneringer på rad. DeChambeau har lite erfaring med matchspill som profesjonell, men vant U.S. Amateur Championship i 2015 – den samme turneringen som Viktor Hovland nylig vant på Pebble Beach.

DeChambeau, Mickelson og Woods var henholdsvis nummer 9, 10 og 11 på den amerikanske poenglisten til Ryder Cup.

Tiger Woods står med 13 seiere, 17 tap og tre uavgjorte matcher i Ryder Cup-sammenheng, og har dermed vært en av det amerikanske lagets mest underpresterende spiller opp gjennom årene. Individualisten Woods har fått kritikk for at han ikke har klart å engasjere seg nok i lagturneringer, men de siste par årene har pipen fått en annen lyd etter at han bidro som visekaptein da USA vant Ryder Cup i 2016 og Presidents Cup i 2017. Det skal bli spennende å se hvordan «nye» Tiger Woods nå håndterer turneringen, og også hvordan kroppen han håndterer det tette turneringsprogrammet.

Woods har trukket seg fra ukens pro-am og pressekonferanser før BMW Championship, årets nest siste turnering i PGA Tour-sluttspillet, fordi han angivelig begynner å bli sliten. Vi minner om at Ryder Cup braker løs bare fem dager etter avslutningsrunden av Tour Championship. Woods har da allerede spilt hele seks turneringer på syv uker.

Kaptein Jim Furyk vil kunngjøre sin 12. og siste mann klokken 15.00 denne uken, etter avslutningsrunden av BMW Championship i Philadelphia. Tony Finau, Kevin Kisner, Xander Chauffele, Patrick Cantlay og Matt Kuchar er spillerne som kniver om den siste plassen på laget. Av disse er det kun Kuchar som har Ryder Cup-erfaring fra tidligere.

Dilemma for Thomas Bjørn

Mens Jim Furyk sine captain’s picks frem til nå har vært selvskrevne, har Europas kaptein Thomas Bjørn en langt tøffere oppgave foran seg når han skal annonsere sine fire valg klokken 15.00 i dag. Hans lag består allerede av fem rookies, og to av Europas viktigste veteraner tidligere mesterskap, Henrik Stenson og Sergio Garcia, har slitt med henholdsvis småskader og dårlig form, og er ikke blant spillerne som ligger best plassert til å bli valgt ut av Bjørn.

Dilemmaet for Bjørn blir om han skal gå for erfaring eller formspillere, for navn som Russel Knox, Eddie Pepperelll, Rafa Cabrera-Bello og Matt Wallace er alle i bedre form enn Garcia og Stenson, men har også ennå til gode å spille i Ryder Cup. I «verste fall» kan den danske kapteinen endte opp med hele åtte nykomlinger på laget sitt. Da hjelper det heldigvis at Ian Poulter har spilt bra nok i år til at han kommer til å bli plukket. Han har vist seg god å ha i Ryder Cup tidligere!

Se hvordan Ryder Cup-lagene ser ut for øyeblikket nederst i artikkelen!

Your browser does not support iframes.

Europa:

1. Francesco Molinari (Italia)
2. Justin Rose (England)
3. Tyrrell Hatton (England)
4. Tommy Fleetwood (England)
5. Jon Rahm (England)
6. Rory McIlroy (Nord-Irland)
7. Alex Norén (Sverige)
8. Thorbjørn Olesen (Danmark)

USA:

1. Brooks Koepka
2. Dustin Johnson
3. Justin Thomas
4. Patrick Reed
5. Bubba Watson
6. Jordan Spieth
7. Rickie Fowler
8. Webb Simpson
9. Bryson DeChambeau
10. Phil Mickelson
11. Tiger Woods