Det så ut som en Nationwide Tour-turnering, der bare noen titalls tilskuere fulgte Tiger Woods blande seg inn i seierskampen i AT&T National på Congressional.

 

En kraftig storm over natten felte en rekke trær, og med løse greiner hengende i tretoppene over hele banen ble arrangøren tvunget til å bite i det sure eplet. Dermed var det bare frivillige arbeidere og pressefolk som fikk muligheten til å følge lørdagens «moving day» i den amerikanske hovedstaden. 

 

På det meste hadde Tiger rundt 90 publikummere som fulgte ham – sammenlignbart med hans treningsrunder klokken seks om morgenen.

 

– Jeg har spilt foran så få som dette, men aldri i en turneringsrunde over 18 hull, sa Tiger etter runden.

 

Uten en eneste bogey, og fire birdies på scorekortet klatret Woods opp til en delt 2. plass, slaget bak lederen Brendon de Jonge, og i en ypperlig posisjon til å kunne ta sin tredje seier for året. De Jonge på sin side jager karrierens første seier på PGA-touren.

 

Søndagens lederball består av De Jonge, Tiger, og veteranen Bo Van Pelt. For sistnevnte var det langt i fra uvant å spille foran så få tilskuere.

 

– Jeg fortalte Tiger at dette var et vanlig Bo Van Pelt-publikum, så jeg var vant til det. Jeg er veldig komfortabel når 10-15 stykker følger meg. Vi er bare glad for at ingen ble skadet i stormen i natt. Det er utrolig at banemannskapet klarte å få banen spilleklar i tide. Jeg er sikker på at om du så bilder av hvordan banen så ut ved midnatt, ville du synes det hadde vært et mirakel at det skulle spilles golf på banen dagen etter, forteller Van Pelt.

 

Ikke alle var like komfortable med å spille foran tomme gallerier. For noen uker siden hadde Jim Furyk titusenvis av øyne rettet mot seg da han kjempet om seier i U.S. Open. Lørdag var det ingen.

 

– Det var fredfullt, men rart. Det er gøy å spille foran fansen, og å høre jubelen når man slår et bra slag. Vi hadde flere tilskuere på minitouren enn vi hadde i dag.

 

Også lederen De Jonge savnet tilskuerne på sidelinjen.

 

– Det var ikke noe «buzz» i det hele tatt, og det var vanskelig å få i gang adrenalinet. Det føltes som om man spilte en treningsrunde på en tirsdag, eller en kvalifiseringsrunde. Men så klart forstår jeg hvorfor de måtte gjøre det.

 

Søndag åpnes dørene for publikumsmassene igjen. Sendingen vises direkte på Viasat Golf, Viasat Sport HD og Viaplay fra kl. 19.00.