Avslutningen av Farmers Insurance Open ble en emosjonell affære. Underveis i runden begynte nyheten om at basketballstjernen Kobe Bryant, en av tidenes mest ikoniske idrettsutøvere, nettopp hadde omkommet i en helikopterulykke med sin datter og syv andre personer å spre seg ute på banen.

Den vanligvis så høye jubelen som pleier å komme etter gode slag, ble byttet ut med dempet applaus, og TV-bildene fra Torrey Pines viste at de fleste i publikum hadde ansiktene begravd i mobiltelefonene sine for å lese om den tragiske hendelsen.

En av de siste som fikk vite hva som hadde skjedd, var Tiger Woods. Han fikk først beskjeden fra sin caddie Joey LaCava idet de gikk av green på det 18. hullet.

– Nå forstår jeg plutselig hvorfor publikum drev og sa «Gjør det for Mamba», sa Tiger Woods da han ble intervjuet av Golf TV kort tid etter å ha signert for en runde på to under par og delt 9.-plass i sin første turnering for året.

(Artikkelen fortsetter under)

 

Tiger har vært en god venn av Bryant, også kjent som «The Black Mamba», i nesten 25 år, og Bryants lag Los Angeles Lakers har vært Tigers favorittlag hele livet.

– Det er et sjokk for alle. Det er ubeskrivelig trist, og dette er en av de mest tragiske dagene. Det er fortsatt i ferd med å gå opp for meg, jeg ble fortalt det for bare fem minutter siden, forteller Tiger, som ikke er i tvil om hva han vil huske best fra Bryants karriere.

– Gløden hans. Hans konkurranseinstinkt brant så varmt, og ønsket etter å vinne, sier Tiger og viser til den gang Bryant røk akillessenen under en kamp, men likevel klarte å reise seg for å skyte straffekast etterpå.

Derfor var det kanskje ikke så rart at Tiger kjente igjen seg selv i Bryant. Da Tiger vant U.S. Open i 2008 – på nettopp Torrey Pines – var det med røket korsbånd og to brudd i høyrebeinet.

Bryants status var så stor at han inspirerte utøvere i alle idretter. Det ble åpenbart på søndag da mange av golfverdens største profiler delte sine kondolanser på sosiale medier. Les hva noen av dem skriver under:

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RIP, Mamba. You will forever be an idol to me 💜💛

A post shared by Justin Thomas (@justinthomas34) on Jan 26, 2020 at 1:15pm PST