Putteren har vært Tiger Woods’ største fiende det siste halvannet året. Nå forteller han at han har vendt tilbake igjen til røttene for å finne tilbake til god, gammel storhet – også på greenene.

Tiger Woods mistet sin far Earl i 2006, mannen som lærte Tiger å spille golf. Og Tiger innrømmer at han savner sin fars veiledning. Nettopp derfor har Tiger gått tilbake igjen til noen av de gamle metodene han brukte sammen med sin far, med tanke på å forbedre seg på greenen. Tidligere var putteren et av hans sterkeste kort.

Tiger har ikke vunnet en eneste turnering siden Australian Masters i november 2009, men deltar denne uken i Arnold Palmer Invitational.

– Jeg gikk tilbake til det gamle min far og jeg pleide å trene på, og da følte jeg at stroken min ble bedre, mer solid og jeg fikk også bedre kontroll på hastigheten, sa Woods til pressen onsdag.

– Faren min kjente virkelig stroken min. Og jeg savner ham for flere grunner enn bare puttingen. Jeg kunne slenge ut en idé, vi kunne snakke om hvordan jeg hadde det, og så kunne han fortelle meg hva jeg skulle gjøre. Jeg savner virkelig det.

Ifølge Woods har farens forslag i forhold til putting omtrent det samme fundamentet som trener Sean Foley prøver å gi Tiger på de andre aspektene av golfspillet.

– Det Foley prøver å få meg til å gjøre med svingen min, hvordan han ønsker at jeg skal release svingen, er akkurat slik jeg pleide å release putteren min. Det er en av grunnene til at jeg har gått tilbake igjen til det gamle min far og jeg pleide å trene på, og det føles naturlig, fordi jeg har gjort det så lenge. Jeg kom bare vekk fra det. Men nå går jeg tilbake til det.

Tiger mener at putteproblemene hans strekker seg lenger tilbake i tid enn november 2009.

– Antakelig helt tilbake i 2005-06. Jeg kunne gå to-tre turneringer og putte veldig bra, før jeg kunne miste det helt. Jeg tok puttingen min for gitt, og jeg trente ikke så mye på det. Og det var forventet at jeg skulle gå ut der og putte bra hver eneste dag. Jeg er nødt til å loggføre timer. Og det har jeg gjort i år, og jeg har puttet mye bedre også.

Kilde: Reuters