Etter to turbulente sesonger begynner bitene endelig å falle på plass for Tiger Woods. Søndag tok han sin 72. seier på PGA-touren, og hans første offisielle seier siden den berømte thanksgiving-natten i 2009. Med ny svingtrener, nytt management og ny caddie har Woods gjennomgått store endringer de siste par årene, og når resultatene har uteblitt har flere spurt seg om han noensinne ville komme tilbake.

 

Tiger har det siste halve året begynt å ligne mer og mer på sitt gamle jeg, og søndag kom det definitive svaret – han er tilbake.

 

– Det var ren glede. Det var tøffe forhold der ute i dag. Vinden pisket der ute, og den endret retning og intensitet hele tiden. Arnold Palmer gjorde litt av en jobb med å få greenene så raske, og flaggplasseringene var noe av de vanskeligste jeg har sett her sa Woods, som nå har vunnet utrolige syv ganger på Bay Hill. Se seiersintervjuet med Woods nederst i artikkelen.

 

Woods begynte avslutningsrunden ett slag foran Graeme McDowell, og tre foran Ian Poulter og Ernie Els. Ingen i feltet maktet å lansere en spurt, og dermed ble søndagen en ren duell mellom Tiger og «G-Mac». Med dobbelbogey på det første hullet havnet McDowell på etterskudd umiddelbart. Tiger skrudde på cruisekontrollen, og fire birdies og to bogeys holdt til slutt til å vinne med fem slag på nord-iren.

 

– Jeg lot ham dra i fra tidlig, og det var veldig vanskelig å ta ham igjen etter det. Men det er fantastisk å ha en plass på første rad når kanskje tidenes beste golfer gjør det han gjør best – vinner golfturneringer, sa McDowell etter runden. I kjent stil nektet han å gi seg uten kamp. Han senket flere monsterputter i løpet av runden, men med flere missede kortputter utover dagen klarte han ikke å ta igjen forspranget. 

 

På spørsmålet om hva som har vært vanskeligst med comebacket, var Tigers svar kontant.

 

– Skadene, uten tvil. Siden jeg ikke har kunnet trent, har jeg ikke hatt tid til å jobbe med svingendringene. Å være på sidelinjen nesten hele fjoråret var tøft.

 

Woods har nå vunnet 49 av de 53 gangene han har ledet en PGA Tour-turnering før den siste runden. Han klatret samtidig opp fra 18. til 6. plass på verdensrankingen, og er tilbake i topp-ti for første gang siden 22 mai i fjor. Med 72 seiere på PGA-touren ligger han bare en seier bak Jack Nicklaus på andreplassen på tourens karriereliste. Øverst troner Sam Snead med 82 seiere, ti foran Woods.

 

Nå vender Tiger blikket mot US Masters som slår i gang om to uker. Med både Tiger Woods, Rory McIlroy, Luke Donald og Phil Mickelson i seiersform, ligger årets Masters-utgave an til å bli en av de mest spennende på mange år.

 

– Jeg gleder meg veldig. Jeg ser frem til å ta med meg momentumet jeg har bygget opp her, sier Woods om den kommende majorturneringen.

 

En som ikke blir å se på Augusta er Ernie Els. Han var avhengig av en topplassering denne helgen, men nok en gang misset han flere avgjørende korte putter på avslutningsrunden. Med fjerdeplass klatret han kun opp til 58. plass på verdensrankingen. Hadde han endt på andreplass ville han klatret til topp-50 på rankingen, og kunne samtidig booket billett til Augusta. I stedet måtte han gå slukøret hjem.

 

Før startskuddet for Masters går, skal det i mellomtiden spilles ytterlige en turnering på PGA-touren. Shell Houston Open spilles på Redstonce GC i Texas, med Phil Mickelson som tittelforsvarer.

 

Høydepunkter

 

 

 

Høydepunkter Tiger Woods

 

 

 

Seiersintervju