Tiger Woods begynner å ligne mer og mer på sitt gamle jeg. Søndag tok han sin 74. seier på PGA-touren, og passerte med det Jack Nicklaus i antall seiere. Nå har han kun ni igjen for å ta igjen Sam Snead – tidenes mestvinnende spiller på PGA-touren.

 

Tiger startet fjerderunden i lederball med Bo Van Pelt og Brendon Dejonge, som ved starten av runden lå ett slag foran de to. Men ble tidlig klart at det var Van Pelt og Tiger det skulle dreie seg om. De to byttet på ledelsen gjennom store deler av dagen, og Van Pelt virket uaffektert av å være i duell med tigeren – helt til de siste hullene. 

 

Da det stod likt mellom de to da tre hull gjenstod, viste Van Pelt omsider sine første svakhetstegn for dagen. Det skulle vise seg å være kostbart. 

 

Med tre avsluttende bogeys åpnet Van Pelt døren for Tiger, som spilte konservativ golf fra start til slutt. Tiger lot seg ikke friste av de vanskelige flaggplasseringene, og tok til takke med trygge par etter å ha siktet seg inn mot midten av greenene. Det viste seg å vær en lur taktikk, for hans runde på to under par holdt til en seier med to slags margin.

 

Seieren var langt fra spektakulær, men heller preget av trygghet og rutine, slik han vant uke etter uke for noen år tilbake.

 

– For en utrolig uke. Takk til alle som var tålmodige med oss. I går var en stille dag. Jeg tror alle sparte seg til i dag. For en atmosfære vi spilte foran i dag, sa Tiger etter runden, og refererte til lørdagens runde som ble spilt uten tilskuere.

 

Nå starter forberedelsene til årets tredje major-turnering The Open på Royal Lytham & St. Annes. Innen den tid skal han spille Greenbrier Classic for første gang. Turneringen starter torsdag.

 

Til tross for helgens seier, blir Tiger liggende på fjerdeplass på verdensrankingen. Samtidig klatrer han til førsteplass på FedEx Cup-listen, og er den første spilleren til å vinne tre ganger på touren siden Jim Furyk i 2010.

 

At han skulle ta tre seiere i år, og i tunge turneringer sådan, hadde ikke mange trodd slik han svingte køllene i fjor.

 

– Jeg husker da folk sa jeg aldri kom til å vinne igjen. Jeg tror det kanskje var seks måneder siden, kanskje fire. Og her er vi nå.

 

Tror du Tiger Woods vinner en majorturnering før året er omme? Bruk kommentarfeltet under og si hva du tror!

 

Høydepunkter