Tiger Woods har mistet troen på sin egen sving, og han vil ikke være i stand til dominere golfsporten igjen før han får troen tilbake.

Det mener Padraig Harrington, som spilte de to første rundene av helgens PGA-mesterskap med den tidligere mesteren og 14-faldige majorvinneren. Harrington, som selv er i en prosess der det handler om å finne tilbake til noe fra gamle dager, deriblant selvtilliten, har ikke vunnet på tre år.

– Tiger er fortsatt i en liten mellomfase på grunn av kneet sitt. Tidlig på runden var han ikke komfortabel med det. Jeg så en spiller som slo en rekke gode slag, men han hadde litt uflaks. Det pleier å skje med spillere som har litt lite selvtillit, og det er ingen tvil om at han ser litt fattig ut på den fronten akkurat for øyeblikket. Du må tro på det du driver med.

Mener altså Padraig Harrington.

Så langt denne sesongen har Woods, som lenge dominerte verdensrankingen, falt fra en 2. til en 33. plass. Nå er riktignok marginene små, og det er kort vei opp, men han har ikke kvalifisert seg for årets sluttspill på PGA-touren. Han ser ut til å falle ut av topp 50, i og med at han ikke kommer til å spille i så mange turneringer resten av sesongen.

Iren tror uansett at Tiger kommer til å vinne turneringer igjen, men at han ikke vil dominere sporten på samme måte som før.

– Mange spillere er blitt bedre i mellomtiden, forklarer Harrington. – Det er tungt å se Tiger på denne måten, men jeg kan defintivt se ham vinne turneringer og majors igjen.

Harrington har flere ganger understreket at han har mer enn nok med seg selv å tenke på, om han ikke også skal analysere Woods’ problemer. Etter å ha endt på 64. plass i helgen sammen med blant andre Rory McIlroy, har Harrington falt ytterligere fem plasser på verdensrankingen. Han er nå nummer 74. Han er nødt til å spille denne ukens Wyndham Championship på PGA-touren for å kvalifisere seg til FedEx-sluttspillet som begynner neste torsdag med The Barclays.

Mannen med den lyse og skarpe stemmen skal gjøre endringer på sin egen sving sammen med trener Pete Cowen.

– Jeg ser fram mot det, sier Harrington. – Det blir interessant å høre hva han å si og hvor det tar meg.

Kilde: golf365.com