41-åringen gjorde comeback i fjor vinter etter nesten et halvannet år vekk fra golfen, men det tok bare to og en halv turnering før han måtte gi seg igjen.

Woods er bare tre PGA Tour-seiere unna å tangere Sam Sneads rekord på 82 PGA Tour-seiere, men at det skal skje, virker stadig mindre realistisk. 

På spørsmål fra pressen onsdag om han klarer å se for seg et scenario hvor han ikke kommer tilbake til golf, svarte han bekreftende:

Ja, definitiv. Jeg vet ikke hva fremtiden bringer for meg. Som jeg har fortalt dere tidligere, slår jeg bare slag på 60 meter. Jeg tar ett steg om gangen, og jeg har ikke noe hastverk, sa Woods.

Trener mye – men ikke golf

Woods var med som visekaptein under USAs Ryder Cup-triumf i fjor høst, men var lenge usikker på om han kunne takke ja til denne ukens kapteinoppdrag i President’s Cup i New Jersey.

– Det var perioder hvor jeg ikke klarte å kjøre golfbil. Bevegelsene i bilen gjorde for vondt. Men de smertene har forsvunnet nå, og det er fantastisk. Det har vært noen usikre tider, ikke bare med tanke på denne turneringen, men også med tanke på livet mitt videre.

Smertene er vekk, men jeg vet ennå ikke hvordan «golfkroppen» min kommer til å reagere.

Tiger Woods

Til tross for ryggproblemene er Woods tilsynelatende i god form. Forrige uke skrev han at han trener seks ganger i uka, og veksler mellom å løpe på tredemølle, sykle, svømming og vektløfting to ganger om dagen. Men golfballen får han ikke lov til å slå lenger enn 60 meter.

– Jeg har vært vekk fra golfsporten så lenge nå. Det første jeg fokuserer på, er å få helsen min i orden og sørge for at smerten forsvinner. Jeg er i gang med opptreningen, og jeg begynner å bli sterkere. Men jeg har definitivt ikke trent opp «golfmusklene» mine, siden jeg åpenbart ikke har kunnet gjøre noe golfrelatert. Smertene er vekk, men jeg vet ennå ikke hvordan «golfkroppen» min kommer til å reagere.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tiger sammen med Steve Stricker og Fred Couples før President’s Cup slår i gang. (Foto: Getty Images)

Da Woods fikk spørsmål på pressekonferansen om han har tro på at han kan komme tilbake til sitt gamle beste igjen hvis han ble 100 prosent frisk, måtte han trekke på smilebåndet – rett og slett fordi han ikke lenger husker hva det vil si å være hundre prosent skadefri. Før han begynte å slite med ryggen for noen år siden, var det kneet som forårsaket problemer i mange år.

Da en annen journalist fulgte opp med å spørre om han kan få tilbake helsen han hadde i 20-årene, klarte ikke Woods å dy seg og brøt ut i latter.

– Finnes det noen mennesker i 40-årene som plutselig går tilbake til å føle seg som i 20-årene? repliserte Woods lattermildt.

Hovedattraksjon som vanlig

Woods skrev på bloggen sin i mai at han nettopp hadde gjennomgått en ny ryggoperasjon for å lindre smerter i ryggen. Fem dager senere ble han arrestert i Florida etter at politet fant ham sovende bak rattet på motorveien. Han ble tatt for å ha kjørt i påvirket tilstand, og politirapporten som ble offentliggjort i ettertid, avslørte en saftig cocktail av diverse smertestillende og beroligende medikamenter.

Woods forklarte seg med at han fikk en uventet reaksjon av medisinene, og tre uker senere startet han behandling for å få hjelp med sin medisinavhengighet.

Å ha ham i garderoben sammen med spillerne er uvurderlig. Og det er også fantastisk for Tiger

Jim Furyk

Selv om Woods nesten ikke har vært å se på golfbanen de siste årene, har han ifølge amerikanske golfmedier vært hovedattraksjonen på Liberty National Golf Club denne uken.

Foreløpig er Tiger den både fansen og journalistene har flokket seg rundt, men det kommer nok til å endre seg så fort spillet starter torsdag kveld.

– Han var den dominante spilleren og PGA-tourens ansikt utad, og spillerne her har vokst opp med å idolisere ham. Å ha ham i garderoben sammen med spillerne er uvurderlig. Og det er også fantastisk for Tiger. Med tanke på hvor mye skadet han har vært, må det føles herlig for ham å være her ute igjen, sier Jim Furyk.