Tiger Woods leverte ikke da det gjaldt som mest i åpningsrundene på Medinah. Sammen med partner Steve Stricker tapte han to av to matcher på åpningsdagen, og viste nok en gang at Tiger Woods ikke er en mann å stole på i Ryder Cup-sammenheng. 

Nå har USA-kaptein Davis Love lll bestemt at han ikke får spille foursome på lørdag formiddag. I den første matchen skal Webb Simpson og Bubba Watson i ilden mot Justin Rose og Ian Poulter, ifølge USA Today.

Les også: USA i føringen

I den andre matchen lørdag formiddag skal fredagens beste duo, Phil Mickelson og Keegan Bradley ta sikte på å vinne sin tredje strake match. Denne gangen mot Lee Westwood og Luke Donald.

Den tredje matcen blir mellom Jason Dufner og Zach Thompson mot Sergio Garcia og gårsdagens stjerneskudd Nicolas Colsaerts.

I den fjerde matchen blir nord-irsk magi mot amerikansk rutine. Jim Furyk og Brandt Snedeker mot Rory McIlroy og Graeme Mcdowell.

Siden første gang Tiger deltok i Ryder Cup for første gang i 1997, har Tiger blitt tatt ut til å spille alle matchene alle dagene. Ingen kapteiner har turt å sette han på sidelinjen, selv om hans resultater i Ryder Cup aldri har vært ekstraordinære.

Følg Norsk Golf på Facebook

USA-kapteinen vil imidlertid ikke innrømme at det handler om sviktende resultater fra Woods som førte til avgjørelsen.

– Vi vil ikke at spillerne skal bli utbrent. Vi trenger Tiger og Steve i ettermiddag. Jeg tror at både Steve og Tiger trenger å hvile. Jeg trenger også hvile. Som du vet så er dette en lagkamp, og de er begge gode venner av meg, sier USA-kapteinen.

Love kan fortelle at Tiger ikke var særlig fornøyd med avgjørelsen.

– De sa til meg at de ville gjøre det jeg ber dem om, men jeg kan garantere deg at de ikke var særlig fornøyde med avgjørelsen min. Ikke fordi de må hvile, men fordi de må vente helt til lørdag ettermiddag for å komme tilbake.