Tidligere i høst annonserte PGA Tour at de har inngått samarbeid med Discovery Networks om en ny global strømmetjeneste, GOLFTV, som skal inneholde over 2000 timer direktesendt golf hvert år, helt nye golfprogrammer og store mengder eksklusivt innhold med et spesielt innblikk i livene til de største stjernene på touren. Avtalen er verdt hele to millarder dollar.

Tirsdag kom nyheten om at GOLFTV nå har fått med seg golfens aller største stjerne på laget: Tiger Woods.

«GOLFTV-partnerskapet vil vise sider ved Woods som fansen aldri har sett. Det gir en enestående mulighet til å komme nær Woods’ treningsrutiner, forberedelser og reisevirksomhet gjennom en rekke programmer som vil bli sendt utelukkende på GOLFTV», heter det i en pressemelding fra Discovery Networks.

Som en del av planene vil Woods og GOLFTV samarbeide om å utvikle:

– Ukentlige øvelser og instruksjonsvideoer

– Eksklusiv tilgang til Tigers forberedelsesrutiner

– Tilgang bak kulissene før og etter turneringsrunder

– Unike og eksklusive kommentarer etter rundene.

Discovery Networks er også eier av Eurosport, som har PGA Tour-rettighetene her i Norge frem til år 2030. GOLFTV blir tilgjengelig fra og med januar 2019.

Lars Hojem Kvam, kommunikasjonsrådgiver i Discovery Networks i Norge sier til Norsk Golf at de har store forventninger til GOLFTV-tjenesten i årene fremover. Han opplyser om at den nye strømmetjenesten vil bli et separat abonnement og tjeneste fra Eurosport Player, som i dag brukes som strømmetjeneste til PGA Tour-sendingene i Norge i tillegg til sendingene på lineær-TV.

– GOLFTV blir en helt egen og frittstående app, tilgjengelig over hele verden. Det blir en myk overgang for de som har Eurosport Player utelukkende for å følge golf. Det blir sendinger der også i 2019. Alt er ikke på plass, men vi kommer til å komme på banen med løsninger for hvordan kundene skal flyttes over fra Eurosport Player til GOLFTV når den tid kommer, men detaljene er imidlertid ikke klare ennå, opplyser Kvam.