Norges Golfforbund (NGF) har ansatt Tom Erik Andersen (51) som ansvarlig redaktør for Norsk Golf. Andersen var redaktør for Norsk Golf i 2010 og har siden jobbet som frilanser for redaksjonen i større og mindre stillinger.

– Magnus og redaksjonen har tatt Norsk Golf et stort skritt framover siden jeg var redaktør forrige gang. Mye har skjedd, ikke minst digitalt. Vi ser en gledelig økning i medlemstallene og aktiviteten, og går spennende tider i møte med en verdensstjerne i front. Jeg gleder meg stort til å være med å utvikle Norsk Golf videre, sier Tom Erik Andersen.

Magnus Sveen har vært ansvarlig redaktør for Norsk Golf siden 2015. Sveen, som kom fra TV2, har ønsket seg tilbake til TV-bransjen og har takket ja til ny stilling som redaksjonssjef i produksjonsselskapet Monday. 

– Jeg har hatt sju veldig fine år i Norsk Golf og er stolt over hva vi har fått til. En liten redaksjon som har gjort store ting, i hvert fall i mine øyne. Men alt har sin tid, og jeg følte det var riktig tidspunkt for meg å gå videre når da Monday kom på banen, sier Magnus Sveen. 

(Artikkelen fortsetter under)

Magnus Sveen gir seg etter syv år som redaktør i Norsk Golf og går tilbake til TV-bransjen. (Foto: Benjamin A. Ward)

Andersen overtar ansvaret for nettstedet norskgolf.no som hadde ca 300 000 sidevisninger per uke gjennom golfsesongen 2021. Det trykte magasinet Norsk Golf kommer ut i fire trykte utgaver per år. Magasinet er underlagt Fagpressens opplagskontroll, som viste et snittopplag på 80 500 i 2021.

Andersen starter i stillingen 1.mai og vil jobbe tett sammen med kommunikasjonssjef Tom Rosenvinge i Norges Golfforbund (NGF).

– Da Magnus Sveen valgte å si opp sin stilling, var Tom Erik Andersen et naturlig valg til å overta rollen. Tom Erik har jobbet tett på Golf-Norge i mange år. Han kjenner både klubber, forbund og idretten for øvrig. Han har spennende tanker for hvordan vi skal videreføre og utvikle det gode arbeidet til redaksjonen. Vi er derfor veldig fornøyde med at han har takket ja til stillingen, sier Rosenvinge.