Forrige uke spilte bergenseren regional kvalifisering på Bruntsfield Links i Skottland. Der var målet å komme topp-7 blant feltets 95 spillere for å avansere videre til finalen. Det klarte han.

20-åringen gikk en runde på tre under par (68), og delte med det fjerdeplassen – to slag bak vinneren Matthew Clark. 

Tirsdag var det duket for finalen av kvalifiseringen på Woburns Marquess Course i England, hans siste hindring på veien til neste måneds The Open Championship på St Andrews.

Der ventet navn som Retief Goosen, Robert Rock, Thorbjørn Olesen, Richard Green, Colin Montgomerie, Nick O’Hern, og den svenske kometen Marcus Kinhult – verdens tredje beste amatør som Marøy på sensasjonelt vis slo i match under det britiske amatørmesterskapet for to uker siden. 

Og det så veldig lovende ut for Marøy etter formiddagens åpningsrunde. Der gikk han to under par, og var helt oppe på delt fjerdeplass – ett fattig slag bak topp-3 som avanserte. Dessverre ble hans 73 slag (+1) på ettermiddagens fire slag for mye. Han delte til slutt 15. plassen på -1.

Til slutt var det Paul Dunne, Robert Dinwiddie og Retief Goosen som tok seg videre.

Finalen fordelte seg over fire forskjellige turneringer, med 72 spillere i hvert felt. På de andre banene var det Mark Young, Paul Kinnear, Ryan Fox, Scott Arnold, Jordan Niebrukke, Pelle Edberg, Alister Balcombe, Benjamin Taylor og Gary Boyd som kvalifiserte seg.

Marøy har imponert på golfbanen siden han startet på junior college i USA i fjor sommer. I høst vant han to turneringer, og ble raskt rangert som den beste spilleren i hele Junior College-systemet (NJCAA). Han avsluttet sesongen med å vinne den nasjonale juniorcollegefinalen i Kansas.

Han har også skapt overskrifter når han ikke har vunnet turneringer: Under en collegeturnering i Texas i november i fjor gjorde han hole-in-one og albatross på samme runde, en prestasjon som vekket The Golf Channels interesse.

I mars deltok han i mandagskvalifisering til PGA Tour-turneringen Valero Texas Open, der han var fattige to slag unna å bli den andre nordmannen gjennom tidene til å spille en PGA Tour-turnering.