Dermed får Norge full kvote med fire representanter i golfturneringen i OL: Viktor Hovland, Marianne Skarpnord, Kristian Krogh Johannessen og Daffinrud.

– Nå er jeg veldig glad. Jeg fikk høre at jeg var førstereserve tidligere i uka, men jeg hadde egentlig ikke trodd at jeg skulle komme med. Jeg er veldig stolt over å ha klart å komme meg med til OL likevel, spesielt med tanke på at jeg egentlig var kvalifisert til OL i fjor. Jeg er takknemlig for at Olympiatoppen ga meg plassen. Dette har vært et mål for meg lenge, sier Daffinrud til Norsk Golf.

– Vi driver en idrett hvor det går mye opp og ned. Det har vært en sesong som ikke har innfridd så langt, men jeg vet at det kan snu raskt. Jeg er veldig motivert nå og gleder meg til noen treningsuker hjemme, og noen ordentlig lange dager til å finne ut av ting og lande litt. Det har vært et kjør siden april, og det er ikke kroppen så vant til.

Norges Golfforbund fikk beskjed fra IGF (International Golf Federation) fredag om at en spiller hadde trukket seg og at Daffinrud derfor kom med i OL. Dermed innstilte NGF henne naturligvis til OL-uttak overfor Olympiatoppen, som er de som velger ut OL-troppen.

Olympiatoppen bekreftet gladbeskjeden da de offentliggjorde sitt siste OL-uttak i en pressekonferanse lørdag morgen.

(Les også: Nå er Krogh klar for OL!)

Der uttalte toppidrettssjef Tore Øvrebø at målet for OL er åtte norske medaljer totalt under OL.

Som den 13. beste spilleren i verden er det liten tvil om at det er Viktor Hovland som blir Norges største medaljehåp av golfspillerne våre i Tokyo.

Skarpnord og Krogh Johannessen er rangert som henholdsvis nummer 265 og 294 i verden, mens Daffinrud ligger for tiden på 419.-plass. 29-åringen står med to klarte cuter på de seks Ladies European Tour-turneringene hun har spilt i 2021, med 35.-plassen i Ladies Italian Open som beste resultat.

Beskjeden om at Daffinrud kommer med i OL likevel, var en etterlengtet gladnyhet i en sesong hvor det har buttet mye imot. Etter å ha ligget i hardtrening gjennom hele vinteren var hun proppfull av selvtillit før den nye Ladies European Tour-sesongen slo i gang i Sør-Afrika i midten av mai.

Så pådro hun seg et magevirus, spiste ikke mat på fem dager, måtte på sykehus for å få i seg næring og kjempet seg gjennom tre ulike antibiotikakurer. I tillegg førte ugunstige karanteneregler for å komme hjem til Norge til at Daffinruds planlagte treukersreise endte opp med å bli syv strake uker på reisefot. I hennes neste turnering spilte hun bunnsolid golf de to første rundene, men misset likevel cuten etter å ha fått en åtter på scorekortet på det nest siste hullet – noe som sendte henne ut av topp-60 på OL-rankingen.

Forrige ukes Tipsport Czech Ladies Open i Tsjekkia var siste mulighet til å klatre tilbake til topp-60, hvor Daffinrud var avhengig av minst en sjetteplass for å sikre en plass i OL. Det ble i stedet misset cut. Men nå har hun altså heldigvis fått en hjelpende hånd fra en annen spiller som har bestemt seg for ikke å reise til Tokyo. Det smaker ekstra god med tanke på at hun i utgangspunktet var kvalifisert til OL da turneringen egentlig skulle bli spilt i 2020.

– Målene jeg har satt, er for meg selv. Men alt kan skje i et så lite felt. Man drar så klart ikke til OL uten å håpe på medalje, men jeg har en stor jobb å gjøre i ukene fremover for å kunne kjempe om det. Målet er å fokusere på de tingene jeg kan gjøre noe med, og det er først og fremst meg selv, sier Daffinrud til Norsk Golf.

Golfturneringene i OL spilles på Kasumigaseki Country Club i Tokyo fra 29. juli til 1. august (herrer) og 4. til 7. august (damer). Formatet er 72 hulls slagspill.

(Artikkelen oppdateres)