Tønnessen og Bøkeid vant Srixon Tour på Bjaavann

Ruth Tønnessen og Rune Bøkeid stakk av med seieren i årets tredje siste turnering på Srixon Tour. Hedevig Anna Braastad-Huth og Henrik Kleivenes vant U15-klassene.

Det ble spenning til siste slutt i guttenes U19-klasse der Oppegård GKs Rune Bøkeid tok igjen hele åtte slag på lederen Alexander Settemsdal (Nøtterøy GK) på sisterunden for å vinne med ett slag.

Bøkeid avsluttet turneringen med en imponerende runde på 67 slag, fem under par og en tangering av feltets laveste score for uken. Da det gjenstod fem hull, lå han fortsatt to slag bak Settemsdal, men da Nøtterøy-spilleren gjorde en dobbelbogey og bogey på tampen av runden, kunne Bøkeid klatre forbi.

Dette var Bøkeids andre seier på Srixon Tour.

Sander Blikom Hagen (Vestfold GK) tok den siste plassen på pallen på Bjaavann med +1 sammenlagt.

(Artikkelen fortsetter under)

I jentenes U19-klasse ble det ikke like mye spenning da Ruth Tønnessen (Sola GK) cruiset inn til sin første Srixon Tour-seier med seks slags margin over Tuva Marie Isebakke (Nøtterøy GK).

Tønnessen startet sisterunden ett slag bak lederen Oda Kristine Juliussen (Moss & Rygge GK), men da Juliussen falt til tredjeplass med en tung sisterunde på seks over, åpnet det døren for Tønnessen, som på sin side avsluttet med 71 slag (-1) – feltets beste score for helgen.

Også i U15-klassen ble det en overlegen seier da Hedevig Anna Braastad Huth (Fana GK) endte 21 over par og vant med åtte slag over Nova Sofia Siljander (Stavanger GK). Dermed har Braastad-Huth slått sterkt tilbake etter å ha startet sesongen med to missede cuter: på sine to siste turneringer har hun nå en andreplass og en seier.

Henriette Spilling Gjelten (Losby GK) tok tredjeplassen på +30.

I guttenes U15-klasse vant Henrik Kleivenes (Stavanger GK) også med åtte slag med en totalscore på fem over par. Jonas Kristiansen (Gamle Fredrikstad GK) ble andremann, mens Daniel Werner Nilsson (Oslo GK) sikret tredjeplassen med +15.

Neste Srixon Tour-turnering spilles på Moss & Rygge GK 11. og 12. september. I mellomtiden skal det spilles Garmin Norgescup på Nøtterøy 4. og 5. september.