– Feltets snittscore var på 74,925, nesten fem over par.

 

– Nick Watney slo til med den tredje albatrossen i U.S. Open-historien. Med to slag på det 17. par 5-hullet hoppet han fra tre over til even for dagen. Slaget kom med et femmerjern fra 170 meter. Han fullførte på en under par og deler andreplassen. (Se  video nederst i artikkelen).

 

– Ukens slag så langt er det kanskje likevel Alvaro Quiros som har stått for, selv om det bare var i treningsrunden før turneringen. På det syvende hullet drivet han greenen på par 4-hullet, og slo ballen rett i koppen. (Se video under).

 

– Ukjente Michael Thompson leder med tre slag på fire under par. Dette var amerikanerens første runde under par i en major. Han brukte bare 22 putter på sin runde.

 

– Padraig Harrington var ikke like imponerende på greenene. Iren 4-puttet ikke bare en, men to (!) ganger i løpet av runden, og ligger fire over par.

 

– 14 år gamle Andy Zhang deltar som den yngste spilleren i turneringen siden Andre Verdenskrig. Kineseren var åtte over par etter fem hull med blant annet en trippelbogey på åpningshullet, men fikk skuta tilbake på rett kjøl og gikk de siste 13 på bare en over.

 

– Verdensener Luke Donald ligger hele ni over par, uten en eneste birdie på scorekortet. Topp-10 i verden ligger til sammen 34 over par, mens topp-3 alene er +16.

 

– Phil Mickelson fikk en verst tenkelig start på dagen da utslaget hans på det første hullet satte seg fast i tretoppene. Dermed var det «walk of shame» tilbake til teestedet for å slå en ny ball. Han ligger på 93. plass, ti slag bak teten.

 

– Tiger Woods sin 69-runde var første gang han har gått under 70 slag i åpningsrunden av en U.S. Open-turnering siden 2002.

 

– Den 17 år gamle amatøren Beau Hossler deler 7. plassen, etter en imponerende åpningsrunde på par.

 

– Ikke overraskende har åpningshullet vært det vanskeligste på banen så langt. Fra å være et kort par 5 hull, har det i år blitt omgjort til et monster av et par 4-hull på 475 meter. Torsdag var det 68 bogeys, 13 dobbelbogeys og bare 6 birdies på hullet.

 

– Par 5-hull pleier vanligvis å være barnemat for gutta på touren, men ikke hull 16 som måler 612 meter. Torsdag var det det nest vanskeligste hullet på banen, men 15 dobbelbogeys eller verre i løpet av dagen.