Golfspilleren Matt Every har blitt suspendert fra PGA-touren i tre måneder etter brudd på tourens bestemmelser. Dette ble offentliggjort fredag morgen.

– For å være helt tydelig; jeg har testet positivt på cannabis. Det er ikke snakk om misbruk, og det er et stoff som jeg har lovlig resept for å bruke, i Florida, sier Every ifølge Ryan Lavner på Twitter, etter at dommen ble kjent.

Matt Every har vunnet to ganger på PGA-touren. (Foto: Getty Images)

Viser til legen

Ifølge Every, som har vunnet to ganger på PGA-touren, er det helseproblemer som er årsaken til cannabisbruken.

– Det er legen min gjennom tretti år som har skrevet ut respepten.

Every sier videre at han andre medikamenter, som kan være skadelige og avhengighetsskapende for både kropp og sinn, ikke egner seg til hans behandling. 

– For meg har cannabis vist seg å være den tryggeste og mest effektive formen for behandling.

 

Uenig med Wada

– Dét sagt. Jeg har ikke noe annet valg enn å akseptere utestengelsen, og se fremover. Jeg vet hva Wada (Verdens antidopingbyrå) har bestemt, og jeg har brutt dopingbestemmelsen. 

Every sier at har er uenig med Wada på mange punkter, hovedsakelig grunnet sin egen helse.

– Jeg ser frem imot det som ligger foran meg i livet og i karrieren. Jeg har tatt enorme skritt de siste årene, og jeg vet at det beste fortsatt ligger foran meg. Jeg kan ikke vente på å komme tilbake bedre enn noen gang, i januar.

35-åringen vil miste tre turneringer, og kan returnere til spill på PGA-touren fra og med 7. januar 2020.

Ikke første gang

Også for ni år siden, i 2010, ble Every utestengt fra PGA-touren i tre måneder.

Den gang skrev Golf.com at politibetjenter skal ha tatt seg inn på hotellrommet Every oppholdt seg, på grunn av en sterk odør av marijuana.

– Jeg var på feil sted til feil tid, svarte Every den gangen.

Cannabis

Ifølge Store medisinske leksikon, er Cannabis, eller cannabispreparater, et fellesnavn for de narkotiske stoffene som utvinnes av en underart av hamp, Cannabis sativa, variant indica. Planten dyrkes opprinnelig i varmtempererte strøk, spesielt i Asia, Nord-Afrika og Mellom-Amerika, men er vekstvillig og kan i prinsippet dyrkes hvor som helst.

Det er toppskuddene og hunnblomsterstanden som gir de forskjellige produktene: marihuana, hasjisj (hasj), hasjolje og andre cannabispreparater.