Torsdag tar Viktor Hovland fatt på sin første fulle sesong som PGA Tour-spiller sammen med Kristoffer Ventura i «A Military Tribute at The Greenbrier».

Hovland har rukket å bli et av PGA-tourens mest ettertraktede navn på rekordtid. Kombinasjonen av hans store talent og gode humør har allerede gjort ham til en publikumsfavoritt.

Etter en hektisk sommer har han nå endelig fått tid til å lade batteriene litt, og onsdag møtte han pressen dagen før turneringen braker løs.

Der avslørte Hovland at PGA Tour-veteran Charles Howell III har hatt en mentorrolle for ham etter at han tok steget inn i de profesjonelles rekker.

Howell har vunnet tre ganger på PGA-touren, har spilt inn nesten 40 millioner dollar i karrieren, og vet dermed bedre enn de aller fleste hva som skal til for å håndtere livet på touren.

Et av de viktigste rådene Hovland har fått, går ganske på tvers av personligheten hans.

(Artikkelen fortsetter under)

Charles Howell III har rådet Viktor Hovland til å være selektiv med hva han bruker tid på når han forbereder seg til turneringer. (Foto: Getty Images)

– Han har vært fantastisk med meg. Han har vært ute på touren i 20 år nå, og det er kult å være rundt ham. Han er en tidligere Cowboy (Oklahoma States lag), så man vet at han virkelig bryr seg om deg.

– Han har bedt meg være egoistisk. Man ønsker å være en snill fyr og prate med alle, men tiden er verdifull, og man må ha på skylappene og gjøre jobben sin. Det er jo derfor man er her ute, sier Hovland, som vanligvis bruker god på både journalister og autografjegere under turneringene han spiller.

Da han deretter fikk et oppfølgerspørsmål  fra en av journalistene om «Hvordan ser en egoistisk Viktor Hovland ut?», begynte han å le:

– Godt spørsmål. Jeg jobber fortsatt med saken!

(Les også: Hovland spiller storturnering i England neste uke)

Hovland sier innspurten av forrige sesong tæret så mye på energien at han ikke angrer på at han stod over Korn Ferry Tour-finalen, hvor han hadde mulighet til å forbedre sin allerede garanterte PGA Tour-kategori ytterligere.

Jeg trengte virkelig en pause. Jeg er selvsikker nok til å vite at jeg får god nok status, og det kommer ikke til å ha noe å si i det lange løp, sier Hovland, som forteller at han på tampen av forrige sesong var så sliten at forberedelsene hans før rundene ble stadig kortere for å konservere energi. Noen ganger dukket han ikke opp på rangen før 20 minutter før han skulle slå ut.

– Jeg må finne meg en mer bærekraftig rutine i det lange løp, konstaterer han.

(Artikkelen fortsetter under)

Viktor Hovland er nummer to på bookmakernes oddsfavoritter før Greenbrier, kun bak Bryson DeChambeau. (Foto: Getty Images)

Også denne uken har forberedelsene hans vært litt amputerte. Mens Kristoffer Ventura har vært i Vest-Virginia hele uken, fikk ikke Hovland sin første titt på banen før onsdag.

Til gjengjeld kjenner han den godt fra collegeturneringen Big 12 Championship i vår, da han endte på andreplass.

Med et svekket startfelt i sesongåpningen er Hovland blant oddsfavorittene til å vinne på The Greenbrier, og Eurosport-ekspert Marius Thorp beskriver Hovlands gode minner på banen som en enorm fordel, og sier man aldri skal undervurdere det å ha en godfølelse på en bane.

– Det gir en god følelse og en trygghet i form av at man vet hva som kreves utpå der. Du ser svært ofte at spillere over tid presterer godt på mange av de samme banene, sier Thorp til Eurosport, og legger til:

– Først og fremst passer banen hans type spill, spesielt med tanke på at han skrur ballen fra venstre til høyre. Mange av hullene favoriserer denne type skru. I tillegg blir det viktig at han utnytter sin presisjon fra utslagsstedet og tar vare på de mulighetene han setter seg.

Les også: Ventura før debuten: – Når spillet sitter, er det bra nok til å vinne

– – –

A Military Tribute at The Greenbrier sendes på Eurosport Norge og GOLFTV fra torsdag til søndag. Ventura slår ut klokken 14.45 norsk tid i ball med amerikanerne Tyler McCumber og Robby Shelton, mens Hovland starter 19.45 med amerikanerne Maverick McNealy og Scottie Scheffler, som også er debutanter på årets tour.