Knut Børsheim, Espen Kofstad, Elias Bertheussen, Anders Kristiansen og Eirik Tage Johansen skal alle i aksjon på Europas to øverste herretourer denne uken.

 

Etter over en måneds spillepause returnerer Challenge-touren til Europa, og torsdag går startskuddet for ALLIANZ Open Côtes d´Armor Bretagne i Frankrike. Her får både Elias Bertheussen, Anders Kristiansen og Eirik Tage Johansen sine sesondebuter på Europas nest høyeste nivå. Johansen og Bertheussen har kvalifisert seg til turneringen gjennom kategorier de spilte seg til i fjor, mens Anders Kristiansen kom med i turneringen med wild card.

 

Denne sesongen markerte starten på Anders Kristiansen sitt comeback fra den alvorlige ryggskaden han slet med i lang tid, og etter noen rustne turneringer på starten av året har han tilsynelatende begynt å finne flyten den siste tiden. Forrige uke endte han på en oppløftende 14. plass på Ecco-touren, etter stabilt spill hele uken.

 

For 21 år gamle Elias Bertheussen blir dette hans 6. Challenge Tour-turnering i karrieren. Han har startet turneringsåret med  en 16. og 6. plass på Ecco Tour, og andreplass i årets første Norgescup-turnering. Forrige uke misset han forøvrig cuten i Sydbank Masters på Ecco Tour.

 

Mye spenning er knyttet til hvordan Eirik Tage Johansen kommer til å gjøre det i sin første Challenge-turnering i år. Etter den skuffende fjorårssesongen misset han kortene både på Europa- og Challenge-touren, og mistet samtidig plassen på forbundets Team Rio-satsing. Siden har han flyttet til Spania, og spilt den første delen av sesongen på den spanske minitouren, Gecko Pro Tour. Der har resultatene vært så som så.

 

Ukens Europatour-turnering, Madeira Islands Open i Portugal er en såkalt co-sanctioned event, der spillere fra både Europa- og Challenge-touren deltar. Etter nok en misset cut i helgens turnering i Sevilla, får Knut Børsheim mulighet til å revansjere nederlaget allerede denne uken. Nå får han også selskap av Espen Kofstad, som hårfint misset cuten i Joburg Open i januar – den eneste Europatour-turneringen han har deltatt i denne sesongen.

 

Etter tre turneringer på årets Challenge Tour, ligger Losby-golferen på 33. plass på tourens Order of Merit-liste. Vanligvis vil penger han tjener på Europatouren ikke spille inn på hans Order of Merit-rangering på Challenge Tour, men siden ukens turnering er en samarbeidsturnering mellom de to tourene har han muligheter til å klatre på listen. En god plassering her kan vise seg å bli gull verdt i hans jakt på en topplassering på pengelisten og Europatour-kortet for neste år: Med over 600 000 euro i potten, er det over fire ganger så mye penger på spill som det det er i ukens Challenge Tour-turnering i Frankrike. Da må han derimot gjøre det bedre enn i fjor. Da misset han cuten med ett slag, etter scorer på 72 og 77.

 

Turneringsinfo ALLIANZ Open Côtes d´Armor Bretagne


Turneringsinfo Madeira Islands Open