Rory McIlroy, som vant US Open på en så overbevisende måte, har trukket seg fra neste ukes French Open utenfor Paris. Det gjorde han klart da han landet på Heathrow tirsdag. Det har vært noen hektiske, nokså søvnfattige dager for nordiren etter at han vant med åtte slags margin ned til Jason Day.

22-åringen, som er den yngste vinneren av US Open noen gang, trenger hvile. Han har ikke tenkt til å slå en eneste ball i konkurranse før han slår ut i British Open som begynner 14. juli.

– Jeg ser virkelig fram til ferien min, sa McIlroy.

Graeme McDowell, som vant US Open i fjor, droppet også ut av French Open etter sin triumf. Han deltok i Scottish Open uka før The Open, men innrømmet at det muligens var litt tidlig etter all viraken US Open-seieren førte med seg. McIlroy tror han vil trenge mer enn en uke for å kvitte seg med alt stress og press.

Heller ikke Luke Donald eller Lee Westwood, henholdsvis nummer en og to i verden for øyeblikket, vil delta i French Open. Martin Kaymer blir dermed den høyest rankede spilleren i startfeltet. Han er også den eneste spilleren blant de ti beste i verden til å stille til start. Såpass mange tar fri etter US Open at bare ni av verdens 50 beste er med.

En liten bonus for det franske publikummet er at to av verdens lengstslående spillere – Bubba Watson og Alvaro Quiros – deltar. Miguel Angel Jiménez, som vant turneringen i fjor, er tilbake i Frankrike for å forsvare tittelen sin.

Kilde: golf365.com