Denne uken forteller Espen Kofstad (Oslo GK) til Norsk Golf at han har bestemt seg for å prioritere Challenge Tour fremfor European Tour i 2018. Årsaken er at han får spille for få turneringer på europatouren med sin nåværende kategori. Den prioriteringen gjør også at hans «off-season» har blitt forlenget med noen måneder.

Mens europatour-sesongen startet allerede i desember, går ikke startskuddet for Challenge Tour før i mars.

Vintermånedene er en periode hvor mange golfspillere bruker ekstra tid i gymmen for å legge grunnlaget for en ny sesong. Espen Kofstad er intet unntak. Han forteller at han nå har begynt å trene med ingen ringere enn tidligere spydkaster Andreas Thorkildsen.

– Jeg kom først i kontakt med ham for noen år siden på Olympiatoppen da vi behandlinger sammen. Vi har holdt kontakten, og nå som han er blitt personlig trener, trener jeg sammen med ham tre ganger i uka, forteller Kofstad.

Thorkildsen avsluttet karrieren som spydkaster for snart to år siden. Han er den eneste norske friidrettsutøveren som har vunnet to OL-gull, og han er fortsatt innehaver av den norske rekorden (91,59 meter) og olympiske rekorden (90,57 meter) i spydkast.

Andreas er en tanks, og det er kult å trene sammen med en som har levd det livet i verdenstoppen

Espen Kofstad

Kofstad sier det er inspirerende å trene med en som har klart å bli aller best i sin idrett.

– Det er jo nettopp det å møte utøvere fra andre idretter og utveksle erfaringer som er litt av poenget med Olympiatoppen. Andreas er en tanks, og det er kult å trene sammen med en som har levd livet i verdenstoppen. Jeg jobber basistrening med ham, og han prøver å hjelpe meg med å bli sterkere. Man merker at fyren har et konkurransehode. Han har en aura som smitter over på meg og andre. Det er «no nonsense», og han bare gjør jobben sin uten å klage.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andreas Thorkildsen jobber som personlig trener på Magnat Center på Skøyen i Oslo. (Foto: Magnat Center)

– Du har hatt mange skader de siste årene. Du må vel være forsiktig med å ikke overdrive treningen?

– Ja, jeg må definitivt trene smart. Jeg trener også sammen med Kim (Røtnes Jensen, fysisk trener i Team Norway), hvor all trening er rettet mot golfen. Mens Andreas hjelper meg med å bli sterkere, hjelper Kim meg med å bli mer fleksibel. Treningen mellom de to er koordinert, og jeg er veldig forsiktig med å ikke pådra meg nye skader.

– Hvordan føles kroppen din nå om dagen?

– Det er en kontinuerlig «work-in-progress». Håndleddet jeg opererte i fjor, føles helt fantastisk. Nå som jeg er smertefri, er det lettere å stole ordentlig på svingen.

Kofstad sier han også har gjort en endring i rutinene i golftreningen. I stedet for få og lange økter, trener han nå flere ganger om dagen i korte intervaller.

– Jeg stikker og trener i tre kvarters tid, deretter drar jeg hjem igjen en stund før jeg reiser tilbake på golfbanen igjen. Det å kjøre flere sesjoner på én og samme dag er en måte for meg å bevise og bevise og bevise for kroppen min at jeg klarer dette uten å få vondt. 

Denne uken er Team Norway-proffene på treningssamling i Florida. Kofstad har på sin side bestemt seg for å holde seg hjemme.

– Jeg reiser i stedet med på Team Norway-samlingen på Mar Menor i februar. Jeg føler jeg er inne i en bra treningsrytme om dagen og jobber med mye bra greier. Jeg hadde ikke så lyst å bryte opp den rytmen, så jeg bestemte meg for å bli hjemme og pirke på saker og ting i stedet for å reise til Orlando.