Donald Trump forteller at finanskrisen har satt bremser på det han tidligere har beskrevet som «verdens beste» golfanlegg i Skottland, som skal inneholde et femstjerners hotell, luksusvillaer, treningsanlegg, en ekstra golfbane og timeshare-leiligheter. 

Multimillardæren fløy til Aberdeen mandag med sitt nye luksusfly, en Boeing 757-200, for å annonsere at banen med utsikt mot Nordsjøen ikke kunne åpne for spill juli neste år, slik den opprinnelige planen var.

De første hullene på banen er allerede fullført, men mye arbeid gjenstår på det som skal bli en unik linksgolf-opplevelse fra øverste hylle. Så langt sier han at har har investert 60 millioner pund, drøye 520 millioner kroner fra egen lomme på prosjektet, et beløp som til slutt vil komme opp i astronomiske 750 millioner pund, cirka 6,5 milliarder norske kroner.

Og som Donald Trump seg hør og bør planlegger han virkelig å slå på stortromma. Til åpningen vil han at ingen ringere enn Sir Sean Connery til å avduke anlegget, og han ønsker også at den nybakte US Open-vinneren Rory McIlroy skal få testet ut banen i «en ikke alt for fjern fremtid». 

Om allerede om ni dager kan man begynne å forhåndsbestille plasser til resorten. Vi spår at prisen blir relativt stiv.

 

For mer informasjon om Trump International Golf Links, besøk deres hjemmeside.

Kilde: theguardian.co.uk