Tung norsk avslutning da Sverige tok OL-gull

Det ville seg ikke for Sandra Nordaas og Viktor Hovland, som hadde medaljeambisjoner før siste runde av undoms-OL i Kina. Sverige stakk av med seieren i omspill.

De to Drøbak-spillerne lå på 7. plass før tirsdagens avslutningsrunde, bare fem slag bak lederne fra Danmark. Dessverre maktet de ikke å lansere noen sluttspurt.

I den avsluttende singelrundene, avsluttet de med en skuffende runder på henholdsvis 77 og 78 slag. Det var tirsdagens tredje høyeste lagscore. Dermed falt de ned til delt 17. plass, og to over par sammenlagt for turneringen.

Det var til slutt den svenske duoen Marcus Kinhult og Linnea Ström som gikk seirende ut av turneringen. Med to 70-runder endte de 16 under par sammen med Sør-Koreas Eun HO Youm og Soyoung Lee. I omspill trakk de blågule det lengste strået.

Dette var den andre svenske golfmedaljen, i det som har vært det første ungdoms-OL med golf på programmet. Markus Kinhult vant sølvmedalje i den individuelle konkurransen forrige uke. Der endte Viktor Hovland på fjerdeplass, etter å ha tapt kampen om bronsemedalje i omspill. Sandra Nordaas endte på 24. plass i jenteklassen.