Hockeyguttene Ørjan Løvdal og Putte Haraldsen fikk ideen til en turnering for venstregolfere, og brødrene Gunnar og Edgar Bøckmann satte det hele i gang, og  «Den Gyldne Hanske» fant sted for første gang 30. september 1997 på Onsøy Golfbane. 14 ganger har turneringen vært arrangert på den flotte banen..

I år er det 15 års-jubileum og for første gang spilles den på en ny bane. Det er Gamle Fredrikstad Golfklubb som er ny av året. Banen er en 18 hulls par 73. I tillegg har anlegget en 9 hulls pay & play bane. Banen er bygget delvis som en seaside bane med mange utfordringer i greenbunkere, fairwaybunkere, vannhindere og ondulerte greener. I tillegg vil værforholdene ha en stor innvirkning på spill av banen, forteller Cato Ruud til Norsk Golf. 

Gunnar og Edgar Bøckmann med Bøckmann eiendom har stått for finansieringen av golfanlegget, og disse stiller i tradisjon tro som sponsor for turneringen.

Turneringen spilles i to klasser.

For å vinne det gjeve trofeet – Den Gyldne Hanske – teller beste bruttoscore. Trofeet er en Gullforgylt høyre hanske på en sokkel hvor navn og årstall graveres inn. Trofeet må vinnes tre ganger før man får det til odel og eie. Stig Rune Jacobsen fra Østmarka Golfklubb er den eneste som har vunnet trofeet til odel og eie.

Det er flotte premier til alle deltakerne i tillegg til premiering for closest to pin og longest drive i begge klasser. Klasse A spiller slag og klasse B poeng.

Påmelding gjøres i Golfbox.

For mer informasjon, kontakt turneringsleder: Edgar Bøckmann tlf.  928 401 07