Runde 4

 

Suzann Pettersen har hatt drøyt en måneds skadeavbrekk, og var veldig fornøyd med å endelig være spilleklar igjen forrige uke da LPGA Touren kom til San Francisco.

 

Etter hennes første to runder lå hun fire slag unna ledelsen, men på tredjerunden kollapset hun og falt over 30. plasser på resultatlisten. På søndag var hun tilbake i form: Da ble det 16 greentreff og en god avslutning. 

 

Tutta startet sine siste ni hull på par etter to birdies og to bogeys på de ni første. Hull 10 tok henne til -1 og birdien på det 13. hullet førte henne til to under par. Takket være par på samtlige av de fem siste hullene endte hun til slutt på 70 slag og +3 totalt i turneringen. Dermed endte hun til slutt på 28. plass i Swinging Skirts LPGA Classic.

 

Lydia Ko lå ett slag bak Stacy Lewis og lurte før siste runde, men etter å ha gjennomført sin avsluttende runde med seks birdies og tre bogeys endte hun slaget foran Lewis og tok dermed sin første LPGA Tour-seier som medlem av touren.

 

I de 15 siste turneringene har hun 14 topp-10 plasseringer, men hun ser klart og tydelig forbedringer. Hun har kun vunnet én av disse femten turneringene, og ble nummer to i fem av dem.

 

– Jeg har hatt noen bra avslutninger de siste turneringene jeg har spilt. Golfen er der. Jeg må fortsette å plassere meg selv i tetsjiktet og gi meg selv sjanser, sier Lewis til LPGA.com

 

Selv om Stacy Lewis måtte ta til takke med andreplassen i helgens turnering har hun nå overtatt ledelsen i Race to the CME Globe. 

 

 


 

 

Runde 3

 

Tutta var fire slag bak lederen Stacy Lewis etter to runder. Etter lørdagens runde i San Francisco er hun brått 15 slag etter.

 

Riktignok er det ikke de laveste scorene som blir produsert på Lake Merced Golf Club i California, for kun seks spillere havnet på 60-tallet lørdag. Stacy Lewis er den eneste som er tosifret under par. Godt plassert på niendeplass ligger verdenseneren Inbee Park med -2 totalt.

 

Likevel må vi langt ned på listene for å finne Tutta. Faktisk så langt som 40. plass. Den deler hun blant annet med den lokale favoritten Paula Creamer og hennes svenske lagvenninne under Solheim Cup, Caroline Hedwall.

 

Det er en stund siden vi har sett Tutta med kun én birdie i løpet av runden. Hun startet langt fra optimalt og var tre over etter fem hull, takket være tre bogeys på hull en, tre og fem. På hull 7 ble det en sur dobbelbogey, og etter ni hull var hun fem over par.

 

Hennes siste ni inneholdt også tre bogeys, og birdien på det 14. hullet ble en fattig trøst. 79-runden gjorde at hun falt 33 plasser på resultatlisten. Hun har syv slag opp til topp-10 og fire slag til 19. plassen.

 

Sist vi så Tutta gjøre noe lignende var i ISPS Handa Women’s Australian Open i februar i år der hun avsluttet med en 80-runde. Da lå hun på 5. Plass og falt 24 plasser.

 

Stacy Lewis er fremdeles i ledelse med -10 etter tre spilte runder, og er ett slag foran Lydia Ko. Tre slag skiller Ko fra tredjeplassen der Jenny Shin ligger på -6 totalt. Alle tre spilte 68 slag på sin tredjerunde, den laveste scoren for dagen.

 

 


 

 

Runde 2

 

Tøffe værforhold i San Francisco førte til mange høye scorer i den andre runden av Swinging Skirts LPGA Classic.

 

Ingen av damene spilte bedre enn 68 slag på Lake Merced Golf Club i San Francisco. Faktisk var bare 15 prosent av feltet under par på fredagens runde på grunn av dårlig vær. 

 

Tutta er glad for å være tilbake i sirkuset etter noen ukers skadeavbrekk. Etter første runde lå hun på 12. plass etter å ha spilt en god runde på -2. Men dagen startet ikke helt etter planen for verdenstoeren. Med to bogeys de fire første hullene så det en stund ut til at Pettersen måtte slite for komme seg under par. Men en birdie allerede på hull to, samt en til på hull syv holdt liv i runden hennes og hun rundet på par.

 

Det var lite som skjedde de siste ni hullene for Pettersen. På det tiende hullet ble det enda en bogey, men hun trosset forholdene og unngikk de store blemmene på scorekortet. Med en birdie på hull 16 var hun imidlertid tilbake på par og kunne signere for en 72-runde. Med -2 etter halvspilt turnering ligger hun på delt syvendeplass sammen med ni andre spillere, fire slag bak lederen Stacy Lewis.

 

Lewis har spilt to solide runder til tross for fredagens regnvær. Med to 69-runder leder hun med seks under par sammenlagt, ett slag foran duoen Lydia Ko og Karine Icher.

 

Vi visste at det kom til å bli en lang dag, sa Lewis til LPGA.com.

 

Og det stemte. Med halvannen times forsinkelse i løpet av runden var det bare å smøre seg med tålmodighet, noe både Ko og Lewis gjorde på hver sin måte. Mens Lewis prøvde å holde seg i bevegelse og ikke sitte stille noe særlig, gjorde Ko det stikk motsatte.

 

– Jeg satte meg ned, spilte kort og spiste litt kyllingsuppe. Jeg var fullstendig avslappet, fortalte Ko.

 

Verdenseneren Inbee Park startet på 43. plass før andre runde. Etter å ha spilt dagens beste runde på 68 slag gjorde hun et enormt byks oppover resultatlistene. Hun deler nå fjerdeplassen med japaneren Mika Miyazato og sør-koreaneren Ilhee Lee.

 

 


 

 

Runde 1

 

Tutta er tilbake på startstreken nå etter flere ukers skadeavbrekk. Hun kjemper i toppen etter første runde av Swinging Skirts LPGA Classic.

En trippelbogey til tross – Tutta deler 12. plassen etter første runde på Lake Merced Golf Club i California.

 

Tutta pådro seg kink i ryggen i slutten av mars, og har vært ute av aksjon de siste ukene. Hun måtte også stå over årets første majorturnering, Kraft Nabisco Championship.

 

I mellomtiden har ingen maktet å vippe henne ned fra andreplassen på verdensrankingen, og Tutta er nå klar for å sette inn et nytt støt mot Inbee Park.

 

– Smertene har vært borte i to uker, og jeg har fått trent brukbart hjemme. Jeg føler at kroppen tåler spill, men vil være forsiktig og bruke vett, fortalte Tutta i en pressemelding før ukens turnering.

 

Torsdag åpnet Tutta med birdie allerede på sitt første hull for dagen, og med to nye birdies på 6 og 8 var hun tre under par ved runding. På hull 11 var hun dessverre tilbake på par igjen for dagen, etter en lei bogey.

 

33-åringen fra Oslo kjempet seg imidlertid tilbake, og med tre birdies og en bogey i innspurten signerte hun for en 70-runde, to under par og fire slag bak lederen Karine Icher fra Frankrike.

 

Slaget bak Icher ligger blant annet stortalentet Lydia Ko, som nylig rundet 17 år. Hun deler andreplassen sammen med Ilhee Lee, Jenny Shin, Dewl Claire Schreffel og svenske Maria McBride.

 

Verdensener Inbee Park fikk det ikke helt til å stemme i åpningen, og ligger en over par. Det holder til en 43. plass.