«Det er ikke lenger noe mysterium. Jeg gjør min 2019 LPGA-debut denne sommeren i Midland, Michigan med Catriona (Matthew journ. anm.)!», skriver Tutta på Twitter, og kommer samtidig med en oppfordring om å skru på Golf Channel 8. mai, hvor hun skal prate med LPGA-sjef Mike Whan om planene hennes for comebackturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational, morsrollen og programmet hennes for resten av 2019-sesongen.

I påske begynte Tutta å legge ut flere bilder på sosiale medier fra hennes hjemmebane Bay Hill i Orlando, der hun var i full gang med treningen igjen – med sønnen Herman Alexander på tilskuerplass i barnevognen rett ved siden av.

Frem til nå har hun imidlertid vært hemmelighetsfull om noen konkrete comebackplaner, og verken Norsk Golf eller andre medier har lyktes i å komme i kontakt med Tutta. Tidligere denne uken omtalte The Golf Channel Tutta som LPGA-tourens «mysterie-kvinne» etter at hun gjennom sin agent har takket nei til tre intervjuforespørsler i 2019.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuff crowd💙 #practice #comebacksoon #orlando #backtobusiness #mumgottapractise

A post shared by Suzann Pettersen (@suzannpettersen) on Apr 18, 2019 at 11:15am PDT

 

Tidligere denne uken møtte hun imidlertid NRK på Bogstad, hvor 38-åringen fortalte at hun skal prøve å komme tilbake til LPGA-sirkuset. Men det forutsetter at hun fortsatt kjenner gnisten:

– Jeg har sagt til meg selv at jeg skal gi meg selv en god treningsperiode og se om jeg har «driven» i meg – at jeg har lyst. Men hvis ikke hjertet henger med, orker jeg ikke å gjøre det, sier Tutta til NRK. 

Hun forteller at hun reiser på en tre ukers treningsleir i Spania, før hun setter kursen mot USA for å gjøre de siste forberedelsene før LPGA-comebacket.

– Det kan jo hende jeg synes det er kjempegøy bare å spille helt middels, noe jeg tviler på. Men det er ekstremt mye som må gjøres. Det er noe som sitter veldig bra på automatikk, som kommer lett tilbake, og så er det noe som er helt natta, som for eksempel nærspillet, sier hun til NRK.

(Artikkelen fortsetter under)

 

 

16. november 2017 var sist gang vi så Suzann Pettersen i aksjon på LPGA-touren, da hun endte på 11.-plass i LPGA-finalen Tour Championship i Florida. Mye har skjedd siden den gang.

Tutta ble gravid samme vinter, og på grunn av komplikasjoner tidlig i svangerskapet ble hun tvunget til å holde seg på sidelinjen da LPGA-touren startet sin 2018-sesong.

I august i fjor ble Tutta og ektemannen Christian Ringvold foreldre til Herman Alexander, men samme høst sa Tutta under en opptreden på TV2s talkshow Senkveld at hun håpet på å være klar for LPGA-comeback til sesongstart 2019 i februar.

I januar kom kontrabeskjeden om at comebacket var lagt på is, og Tutta sa hun var usikker på om hun i det hele tatt ville komme tilbake til golfbanen igjen.

– Første gang jeg tok i en golfkølle, var i USA nå i høst. Jeg hadde noen venner på besøk som var dødskeene på å spille golf. Etter å ha slått ti baller på rangen snudde jeg meg og sa: «Seriøst, har jeg drevet med det her i 20 år? Noe så kjedelig!», fortalte Tutta til TV2.

Det var lite i uttalelsene som indikerte at Tutta hadde tenkt seg tilbake til LPGA-sirkuset med det første, men nå – bare tre måneder senere – har pipen altså fått en annen lyd.

(Artikkelen fortsetter under)

Catriona Matthew med sin elleve uker gamle datter etter å ha vunnet Women’s British Open i 2011. (Foto: Getty Images)

Det neste store spørsmålet nå blir hvor god Tutta kommer til å være når hun kommer tilbake, og hvor lang tid hun bruker på å spille seg i form igjen.

Tutta har tidligere uttalt at hun planlegger å sette karrierepunktum etter OL i Tokyo i 2020, men for å komme seg dit, er hun avhengig av å være topp-300 på verdensrankingen.

For øyeblikket befinner hun seg på 325.-plass – selv om det sannsynligvis kommer til å endre seg raskt når hun kommer i gang med turneringer igjen.

Det mangler i hvert fall ikke på inspirasjonskilder for Tutta i jakten på å finne tilbake til godt, gammelt spill. Mange LPGA-spillere har kommet tilbake etter å ha blitt foreldre og fortsatt å ha vellykkede karrierer.

Det mest kjente eksempelet er skotske Catriona Matthew, som også er Tuttas spillepartner i comebackturneringen Dow Great Lakes Bay Invitational i juli. Matthew vant Women’s British Open som 40-åring i 2009 – bare elleve uker etter at hun hadde blitt tobarnsmor.

Også på herresiden har Tiger Woods nylig bevist at det går an å komme tilbake til gamle høyder etter flere års avbrekk. Han kom tilbake i fjor vinter etter å ha tilbragt flere år på sidelinjen med skader i ryggen, men har nå klatret helt opp til sjetteplass på verdensrankingen og tok nylig sin første majortriumf på elleve år i The Masters.