Damenes U.S. Open spilles på CordeValle fra 7. til 10. juli. Banen ligger i San Martin, en drøy times kjøretur syd for San Francisco. Tutta har aldri spilt banen før. Derfor har hun valgt å stå over denne ukens turnering i Arkansas, for heller å kunne legge ned litt ekstra tid til forberedelsene til årets tredje major.

Cordevalle Golf Club har aldri arrangert U.S. Open tidligere, men var vert for PGA Tour-turneringen Frys.com Open fra 2010 til 2013.

Skal vi tro hennes innlegg på Instagram torsdag kveld, faller banen i smak. Legg også merke til støtteskinnen på høyre arm. Den er et trenings hjelpemiddel for å få bedre posisjon på høyre arm i baksvingen.

 

Til tross for at det er OL-år, uttalte Tutta tidligere denne sesongen at U.S. Open fortsatt er den aller største turneringen.

– Det er en barndomsdrøm å vinne U.S. Open. Det var det jeg forestilte meg da jeg gikk på banen som liten. Det har alltid vært noe spesielt med den turneringen, sa Tutta til NTB i februar.

Selv om spillet som vanligvis kreves i U.S. Open bør passe Tutta bra på papiret, har hun faktisk misset cuten tre år på rad. 

Hennes åpningsrunde på ni over par på Lancaster Country Club var hennes dårligste runde i hele 2015, og hennes åpningsrunde på åtte over par på Pinehurst i 2014 var hennes svakeste runde det året.

Tutta står med tre topp-10-plasseringer i U.S. Open, med andreplassen på Oakmont i 2010 som beste resultat.

Denne sesongen har det vært blandet drops fra 35-åringen. For to uker siden kjempet hun om seier i årets andre majorturnering i Seattle, men ble stoppet av en kald putter i den avgjørende fasen av turneringen.

Hun har tre topp-10-plasseringer på elleve starter i år. Det holder bare til en 28. plass på pengelisten. Siden starten av året har hun falt fra 12. til 19. plass på verdensrankingen.