Mange har lurt på hvorfor Norges golfdronning ikke har spilt noen av de fire LPGA-turneringene som har vært arrangert så langt denne sesongen. Nylig fikk Norsk Golf også vite at Suzann Pettersen heller ikke er påmeldt til noen LPGA-turneringer i nærmeste fremtid.

Tirsdag kom endelig svaret. Hennes manager Lars Gilleberg skriver i en e-post til Norsk Golf:

«Suzann Pettersen har som dere har fått med dere ikke startet opp LPGA sesongen ennå. Det er også usikkert hvordan det blir denne sesongen da hun har fått forbud om å fly fra sin lege. Årsaken til dette er overhode ikke farlig, men veldig hyggelig. Suzann og Christian skal bli foreldre til høsten. De ønsker nå ro og har ingen kommentarer annet en at dette er både planlagt, passer perfekt med tanke på neste OL og ikke minst at de gleder seg veldig!»

I et intervju med VG sier Tutta at hun håper på å være klar til aksjon igjen når 2019-sesongen starter.

– Alle de rundt meg er veldig happy – og innforstått med at målet er å komme tilbake på golfbanen så kjapt som mulig. Jeg har altfor mye golf i meg til å gi meg. Det blir bare et annen type liv, sier Pettersen til VG, og legger til:

– Jeg kommer til å søke erfaringer fra andre utøvere som har vært i samme situasjon tidligere, og som kommer tilbake til toppidretten etter fødsel.

En det blir nærliggende å prate med, er Solheim Cup-kaptein Catriona Matthew. Flere kvinner har lykkes i å kombinere golfkarrierer med å bli foreldre tidligere, og skotten er utvilsomt det mest kjente eksempelet. Hun  vant Women’s British Open som 40-åring i 2009 – bare elleve uker (!) etter at hun hadde blitt tobarnsmor.

Tutta sitt forhold med Christian Ringvold ble gjort offentlig i mars 2014.  Det avslørte hun selv under en pressekonferanse før en LPGA-turnering i Kina.

– Vi møttes gjennom felles venner. Han er en tidligere skiløper som gikk mye på ski da han var yngre. Han har stor forståelse for den livsstilen jeg har. Han respekterer virkelig antallet timer jeg må tilbringe på banen. Det er til stor hjelp, og det er veldig bra å ha en man kan dele hva man holder på med, sa Tutta den gang.

Etter OL i Brasil åpnet Tutta for å stifte familie – uten at det nødvendigvis måtte gå på bekostning av golfkarrieren.

Det blir lite tid til golf i månedene fremover for Tutta. Her har hun lagt ut bilde på Instagram hvor Christian Ringvold holder deres nye hund. (Foto: @suzannpettersen)

– Jeg har veldig lyst til å spille i Tokyo (OL i 2020 journ. anm.), men jeg er ikke fremmed for å si at jeg vil stifte familie, og vi kommer ikke til å vente fire år på det. Kanskje jeg må gå i noen gode kvinnelige utøveres fotspor og spørre om råd mellom her og Tokyo. Men vi har lyst til å se på hva vi kan skape av «jyplinger», sa Tutta etter OL.

I ettertid har Tutta sagt at hun planlegger å legge opp etter OL i 2020. 

– Det er andre ting man har lyst til å drive med her i livet. Når Tokyo kommer, nærmer jeg meg 40 år. Etter 20 år i en bag tror jeg at jeg har fått min dose, sa Tutta til NRK i august.

Vi gratulerer Tutta og Christian med den gledelige nyheten!