Tutta startet turneringen 1,69 poeng bak Inbee Park på toppen av kvinnenes offisielle verdensranking, Rolex Rankings. Med en delt 3. plass i Kuala Lumpur vil sør-koreanerens forsprang krympe, når listen oppdateres mandag. Park måtte bare ta til takke med en delt 32. plass denne uken.

Suzann Pettersen startet søndagens fjerde og avsluttende runde i lederball, seks slag bak lederen Lexi Thompson. Amerikaneren hadde ingen problemer med å gjøre jobben, og vant til slutt turneringen fire slag foran forrige ukes vinner, Shanshan Feng.

 

Til tross for sine 18 år, har Thompson nå allerede rukket å vinne tre turneringer på touren.

For Tutta sin delt gjorde avslutningsrunden på en under par at hun ble liggende på den delte tredjeplassen hun startet dagen.

 

Etter å ha gått de første 54 hullene med bare en enslig bogey, skulle hun bli hektet av i seierskampen allerede på dagens andre hull med en dobbelbogey. Hun hentet seg imidlertid inn igjen på back nine, takket være fire birdies, samt en bogey.

Tutta endte til slutt 12 under par, syv bak Thompson. 3. plassen var verdt 120 000 dollar, 720 000 kroner. Dette var Tuttas sjette topp 10-plassering på rad, og hennes 13 for sesongen på totalt 20 turneringer. Det var også hennes 8. pallplassering.

 

Neste stopp på touren blir nå Sør Korea, og LPGA HanaBank Championship. Der skal Suzann Pettersen forsøke å forsvare fjorårets seier.

 


 

 

Runde 3

 

Suzann Pettersen er stabiliteten selv i Malaysia. Hun har bare gjort en bogey på 54 hull(!), og er oppe på tredjeplass før siste runde. Søndag spiller hun i lederball.

 

Tutta satte inn støtet under «moving day» lørdag, og klatret fra 8. til 3. plass. Med en runde på fire under par ligger hun nå 11 under par sammen med forrige ukes vinner, Shanshan Feng.

Selv om Tutta klatret oppover leaderboardet, forblir luken opp til teten den samme.

 

Amerikaneren Lexi Thompson ligger seks slag foran Tutta, og tar med seg en luke på tre slag til Ilhee Lee fra Sør-Korea. Lee ledet etter de to første rundene, men måtte si fra seg ledelsen etter en runde på «bare» en under på lørdag.

For Tutta sin del ble det nok en bogeyfri runde, hennes andre for uken. Dermed har hun bare bokført en bogey på turneringens tre første runder. Det kan hun takke bunnsolid spill fra tee til green for. Lørdag misset hun bare en eneste green.

 

Søndag spiller hun i lederball med Thompson og Lee.

 

 


 

 

Runde 2

 

Suzann Pettersen spilte nok en god runde i Malaysia fredag, men tapte likevel tre slag til toppen.

 

Sør-koreaneren Ilhee Lee fortsetter å lede turneringen, etter at hun fulgte opp torsdagens 64-runde med 65 slag fredag. Dermed leder hun med ett slag på amerikaneren Lexi Thompson etter halvspilt turnering.

 

For Suzann Pettersen sin del ble det en runde på tre under par (68). Dermed ligger hun seks slag bak Lee, en tre slag større luke enn hun startet dagen. Tutta deler 8. plassen sammen med Cristie Kerr og So Yeon Ryu.

 

Tutta gjorde fire birdies, og en enslig bogey på dagens runde. Tutta hadde gått 34 hull uten bogeys før tureringens første skulle komme på dagens nest siste hull. Tutta fortsetter å gi seg mange birdiemuligheter, noe 11 av 14 mulige fairwaytreff og 14 greentreff vitner om.

 

Fjorårsmester og verdensener Inbee Park ser ikke ut til å forsvare trofeet på Kuala Lumpur Golf & Country Club. Hun falt til 39. plass etter en runde på par, og deler en foreløpig 39. plass.

 

Park virket nesten umulig å ta igjen på toppen av Order of Merit halvveis inn i sesongen, men med to seiere på rad i september for Tutta gjør at hun nå har fått et nytt mål i sesonginnspurten: Vinne pengelisten.

 

Før ukens turnering har Tutta spilt inn drøye 1,7 millioner dollar, omlag 10,3 milioner kroner. Det er nesten 600 000 dollar bak Park.

 

Med bare 1,69 poeng opp til Park på toppen av verdensrankingen er det nok likevel det hun ønsker seg mest.

 


 

Runde 1

 

Suzann Pettersen er i gang med sin første turnering siden majortriumfen i Frankrike. I Sime Darby LPGA Malaysia har hun allerede blandet seg inn i tetkampen.

Tutta åpnet med en sterk 67-runde (-4), og deler med det 7. plassen sammen med syv andre spillere. 32-åringen fra Oslo spilte bunnsolid hele runden, og med hele 13 av 14 mulige fairwaytreff og ikke en eneste misset green var scorekortet hennes blottet for bogeys.

 

– Jeg gleder meg til å konkurrere igjen. Spillesuget er tilbake, og jeg ønsker å kunne avslutte sesongen sterkt, konkluderte Tutta før turneringen slo i gang. Det bar spillet hennes også preg av.

 

Med fire birdies har hun tre slag opp til den sør-koreanske lederen Ilhee Lee. Lee leder med ett slag på amerikaneren Brittany Lang. Verdensener og regjerende mester Inbee Park ligger på 28. plass etter en runde på en under par.

 

Tutta er ikke ukjent med å imponere når LPGA-touren er på sin årlige Asia-turné. Av hennes 13 triumfer på LPGA-touren, har fire av dem kommet i Asia. Hun vant forøvrig også World Ladies Championship da europatouren besøkte Kina tidligere denne sesongen.

 

Da Norsk Golf spurte henne for noen uker siden hvorfor hun alltid leverer varene i Asia svarte hun:

 

– Det er et par ekstra elementer i spill der. Det er det varmeste stedet vi spiller i løpet av året, og da hjelper det å være godt trent, og ekstra nøye på ernæring og kosthold. Vi spiller også på flere ulike gresstyper, så da gjelder det å ha en ganske fleksibel teknikk som gjør at du kan utføre mange ulike typer slag.

 

 


 

 

Før turneringen

 

Fire uker med spillefri har gitt rom for god trening. Nå er en spillesugen Suzann Pettersen tilbake. 
 

Suzann «Tutta» Pettersen har tatt fire ukers konkurransefri etter en fantastisk måned som innbrakte seier Solheim Cup og i to LPGA-turneringer hvorav en Major. Nå er Tutta klar for å ta fatt på siste del av sesongen som starter med en treukers Asia-turné.
 
– Etter Evian tok den nesten en uke før jeg klarte å lande kroppen. Det ble noen hektiske dager hjemme i Oslo før jeg dro tilbake til USA. Utenom fire dager med samarbeidspartnere og fotografering for Nike har jeg ladet batteriene og trent godt hjemme i Orlando, sier Tutta.
 
Første stopp på Asia-turneen er Sime Darby i Kuala Lumpur, Malaysia. Deretter går turen videre til Korea og Taiwan der Tutta vant i 2012.
 
– Jeg gleder meg til å konkurrere igjen. Spillesuget er tilbake, og jeg ønsker å kunne avslutte sesongen sterkt, fortsetter Tutta.
 
Tutta slår ut torsdag kl 09:51 (03:51 norsk tid) fra tee 1 sammen med Karrie Webb og tittelforsvarer Inbee Park.

(NGF)