Suzann Pettersen skal etter planen spille sin niende Solheim Cup på rad denne uken. Nå er det imidlertid sådd tvil om hun blir klar til turneringsstart. 

Norsk Golf ble tipset i helgen om at Tutta nylig hadde skadet ryggen under en løpetur, men lyktes ikke i å få noen bekreftelse på dette.

Tirsdag ble den første innspillsrunden på Des Moines GC i Iowa gjennomført, og der var det tydelig at Tutta hadde problemer med ryggen, som hun har slitt med mange ganger tidligere i karrieren.

Tutta spaserte banen uten å slå en eneste full sving, og holdt seg bare til å slå putter. Samtidig spilte førstereserve Catriona Matthew en hel innspillsrunde, et tegn på at hun forbereder seg til å måtte steppe inn.

Les også: Tutta legger opp etter OL i 2020

Tutta skulle egentlig ha en pressekonferanse tirsdag ettermiddag, men i stedet ble den gjennomført av Anna Nordqvist. Nordqvist var optimistisk på vegne av Tutta da hun ble spurt om skaden.

– Suzann tar det med ro i dag, men jeg tror alle har sin egen plan om hvordan de kommer til å forberede seg, og jeg er sikker på at vi kommer til å se henne der ute i morgen, sier Nordqvist.

Annika Sörenstam bekrefter overfor Golf Channel at Tutta har vondt i ryggen. 

– Hun ønsker å ta det med ro. Det er best å være på den sikre siden. Catriona trente med laget i dag for å være føre var. Heldigvis har vi gode fysioterapeuter, og Suzann er en fighter, sier Sörenstam.

(Artikkelen oppdateres så fort det kommer flere nyheter om skaden.)