Oslo Golfklubbs elitespillere på juniorsiden rundet denne uken av sitt Florida-besøk med en drømmedag på Bay Hill sammen med Suzann Pettersen, der de også fikk møte den levende legenden Arnold Palmer, som er eier av anlegget.

 

Suzann Pettersen sier hun ser flere fremtidige «Tuttaer» blant sine yngre klubbkollegaer.

 

– Ja. Og kanskje spesielt hos guttene er det mye spennende ferdigheter. Men det er viktig at de bevarer leken i det. Selv om ting må struktureres og man må legge ned mye jobb, er leken viktig. Det forklarte jeg dem. Og så er det kult for meg å henge med de som er litt yngre. Jeg begynner jo å bli gammel, smiler Tutta til Aftenposten

 

Hun sier det er viktig for henne at kunnskapen spres videre til de yngre.

 

– Det gir meg veldig mye å kunne gi noe tilbake til de som kommer bak. Jeg var selv en del av en slik gruppe og vet hvor viktig det er å ha de beste spillerne rundt seg og kunne lære av dem. Hvis det er to små ting jeg kan lære bort i løpet av de dagene de har vært her, så er det verdt det, sier Tutta.

 

Tutta hadde mulighet til å bli verdensener med seier i forrige helgs sesongavslutning i Florida, men måtte til slutt ta til takke med en 29. plass. Dermed avslutter hun kalenderåret 0,71 rankingpoeng bak verdensener Inbee Park.

 

Selv om kalenderen nå sier fri, blir ikke det tilfelle:

– Det blir ingen ferie selv om jeg reiser til Norge. Men jeg skal ikke spille golf. Det er viktig å gi hodet en avkobling fra golf. Men det er nå oppkjøringen min starter. Da har jeg to og en halv måned på meg til å legge ned mye fysisk trening. Det blir en god periode, forklarer Tutta.

 

Hun beskriver perioden med intensiv fysisk trening utenfor sesongen som den morsomste perioden i året.

 

– Jeg elsker å være i aktivitet og trene. Dessuten er det jobben min. Jeg tar ikke sjansen på å ikke gjøre den. Det vil ta for mye tid å komme tilbake, sier Tutta til Aftenposten.

 

Les også: -Avgjørende at golf er morsomt