Tutta på 14. plass

Suzann Pettersen klatret i avslutningsrunden av Walmart NW Arkansas Championship. Nå står årets tredje major for tur.

Med sin andre strake runde på to under par, klatret Suzann Pettersen fem plasser opp leaderboardet under den tredje og avsluttende runden av Walmart NW Arkansas Championship – den siste turneringen på programmet før U.S. Women’s Open som slår i gang torsdag.

Tutta spilte stabilt stort sett hele dagen, og traff alle 13 fairwayene fra tee, kombinert med 14 greentreff. Det lover godt før den kommende majorturneringen som krever solid spill fra tee til green.

Søndag ble oppskriften tre birdies og en bogey, som tok henne til fem under par totalt, syv slag bak vinneren Ai Miyazato.

Miyazato vant med ett slag på Azahara Munoz og Mika Miyazato, som tross etternavnet ikke er i familie med Ai. Lederen før siste runde, Veronica Felibert klarte ikke å holde løpet ut, og falt tilbake til 5. plass med en runde på to over par.

– – – – – – –

Runde 2

Suzann Pettersen ble liggende på 19. plass i Walmart NW Arkansas Championship lørdag. Samtidig misset verdensener Yani Tseng sin første cut på over ett år.

Med tre birdies på de første fire hullene, så ting virkelig lovende ut for Suzann Pettersen i lørdagens andrerunde i Arkansas. Dessverre skulle hun gå de resterende 14 hullene på en over par, og i et felt som scorer lavt ble hun dermed liggende på 19. plassen hun startet dagen.

Hennes 69-runde tok henne til tre under par sammenlagt, åtte slag bak teten, fire bak en pallplassering og to bak topp-ti. Colombianeren Veronica Felibert fortsetter å imponere, og drar i fra i toppen. Hun tar med seg en ledelse på fire slag til Mika Miyazato og Inbee Park til søndagens tredje og avsluttende runde.

Verdensener Yani Tseng sin form har vært langt fra optimal før årets tredje majorturnering, U.S. Women’s Open som slår i gang torsdag. Tseng er regjerende mester i helgens turnering, men misset lørdag cutstreken med hele fire slag. Dette var taiwaneserens første missede cut siden Avnet LPGA Classic i april i fjor.

– – – – – –

Runde 1

Suzann Pettersen ligger en under par etter første runde av Walmart NW Arkansas Championship.

Med fem birdies og fire bogeys på scorekortet signerte Tutta for en åpningsrunde på 70 slag i ekstremvarmen på Pinnacle Country Club i Arkansas fredag. Det gir henne en luke på fem slag opp til ledelsen, som holdes av Colombianeren Veronica Felibert.

– Avsluttet runden med en under par i dag, spillet ble gradvis bedre mens vi spilte. Etter jeg signerte scorekortet og var ferdig med å skrive autografer, så jeg en gutt med en Federer-caps. Han kunne heldigvis fortelle meg at Federer vant sin match etter å ha ligget ned med to set. Takk kompis, det gjorde dagen min, skrev tennis-interesserte Tutta på sin blogg etter runden.

Veronica Felibert leder med ett slag på den formsterke kineseren Shanshan Feng, som for tre uker siden ble tidenes første kinesiske vinner på LPGA-touren. I forrige uke fulgte hun opp med en 7. plass – hennes femte topp ti-plassering for året.

Med to topp ti-plasseringer i årets sesong ligger Tutta på en 8. plass på tourens pengeliste, 630 000 dollar bak eneren Yani Tseng.

Tseng har forøvrig vunnet de to siste utgavene av ukens turnering, som er generalprøven til årets tredje og nest siste major, U.S. Women’s Open i Wisconsin.

Tseng var tilbake i aksjon fredag etter et par ukers avbrekk. Etter å ha åpnet sesongen med åtte strake topp ti-plasseringer, inkludert tre seiere, har taiwaneseren vært ute av form i forhold til den høye standarden hun har satt seg den siste tiden. I LPGA-mesterskapet skuffet hun med en 59. plass, og etter første runde nå deler hun 76. plassen på to over par.