Tutta på 35. plass i generalprøven

Suzann Pettersen endte 15 slag bak vinneren i Kia Classic i California – den siste turneringen før årets første major.

Utgangspunktet før den fjerde runden var delt 51. plass. Søndag klatret hun 16 plasser med sin første runde på 60-tallet hele uken. Tutta gjorde fem birdies, en bogey og resten par.

Dermed endte hun fem under par sammenlagt, 15 slag bak den overlegne vinneren Mirim Lee (Sør-Korea), som vant med hele seks slag over So Yeon Ruy og Austin Ernst.

Tutta står nå med en 32. plass, en 7. plass, en misset cut og helgens 35. plass på årets fire første turneringer. Det gir bare en 49. plass på pengelisten.

Neste uke er det duket for årets første major-turnering, ANA Inspiration.

Tutta har vunnet 15 ganger i sin LPGA-karriere, men det begynner å bli en stund siden sist. Sist gang hun vant en LPGA-turnering var i juni 2015.

Nylig kunne Norsk Golf avsløre at Tutta har skiftet trener. Etter to års samarbeid med stjernetreneren Butch Harmon har hun skiftet spanjolen Jorge Parada. Parada er 35 år gammel, like gammel som Tutta, og trener en rekke spillere på LPGA- og Symetra Tour.